«Decision to Leave»: Ο Παρκ Τσαν-γουκ ξεκινά γυρίσματα στη Ν. Κορέα για το νέο του φιλμ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:23
14/10

«Decision to Leave»: Ο Παρκ Τσαν-γουκ ξεκινά γυρίσματα στη Ν. Κορέα για το νέο του φιλμ

Μετά την Ελλάδα και το «Little Drummer Girl», ο γνωστός κορεάτης σκηνοθέτης  βρίσκεται ξανά στη χώρα του για το γύρισμα ενός σκοτεινού μελοδράματος. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το κορεάτικό σινεμά είναι εδώ και πολλά χρόνια αγαπητό στον δυτικό κόσμο, αυτό που συνέβη όμως το 2020 με τα «Παράσιτα» αναμενόμενα δημιούργησε ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Και παράλληλα είναι και μια καλή ευκαιρία για διακεκριμένους κορεάτες σκηνοθέτες να δουλέψουν στην πατρίδα τους με ακόμη καλύτερες συνθήκες. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του Παρκ Τσαν-γουκ («Oldboy», «Η Υπηρέτρια») που επιστρέφει εκεί για την επόμενη δουλειά του. 

Ο γνωστός σκηνοθέτης είχε βρεθεί και στη χώρα μας το 2018 για τα γυρίσματα της σειράς του BBC, «Little Drummer Girl» και από τότε είχε δηλώσει κάποια στιγμή που είχε σκοπό να σκηνοθετήσει ένα ριμέικ της ταινίας του Κώστα Γαβρά, «Το Τσεκούρι». Προς το παρόν το σχέδιό του αυτό αναβάλλεται, όπως και μια πιθανή συνεργασία με το Amazon Studios για την οποία υπήρχε φημολογία, καθώς επέστρεψε στη Νότια Κορέα για ένα φιλμ με διεθνή τίτλο «Decision to Leave», το οποίο ξεκινά αυτές τις μέρες γυρίσματα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety. 

Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν η Τανγκ Γουέι («Προσοχή, Πόθος») και ο Παρκ Χάε-ιλ («Μνήμες Φόνων», «The Host») και η ιστορία έχει περιγραφεί από τον ίδιο τον σκηνοθέτη ως «σκοτεινό μελόδραμα». Σύμφωνα με την επίσημη αρχική σύνοψη, η ιστορία αφορά έναν επιμελή και μεθοδικό ντετέκτιβ που ερευνα μια υπόθεση δολοφονίας στην επαρχιακή Κορέα. Ξεκινά να υποπτεύεται τη χήρα του θύματος για την οποία αρχίζει να τρέφει αισθήματα παράλληλα. 

Προφανώς αναμένουμε.