Το «Party of Five» επιστρέφει με άρωμα Μεξικού και πολιτικές ευαισθησίες - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:13
19/1

Το «Party of Five» επιστρέφει με άρωμα Μεξικού και πολιτικές ευαισθησίες

Η σειρά των 90ς κάνει reboot με πέντε παιδιά μεξικανικής καταγωγής που προσπαθούν να επιβιώσουν μετά την απέλαση των γονιών τους από την Αμερική του Τραμπ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Αγαπημένο και στην Ελλάδα, το «Party of Five» («Σπίτι για πέντε» ο ελληνικός τίτλος) συντρόφευσε για πολλά σαββατοκύριακα τη γενιά των 90ς, καταφέρνοντας να μείνει ζωντανό για εξαετία από το 1994 ως το 2000. Η ιστορία του ξεκίνησε όταν οι γονείς μιας οικογένειας πεθαίνουν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και τα 5 παιδιά, τα περισσότερ εκ των οποίων βρίσκονται στην εφηβεία, ζουν μόνα τους, αναλαμβάνοντας το εστιατόριο των γονιών τους. 

Το δίκτυο Freeform, το πρώην ABC Family δηλαδή, που έχει περάσει τη διαδικασία του rebranding και ψάχνει κάπως ακόμη την ταυτότητά του, ήρθε σε συμφωνία με τους δημιουργούς της σειράς, Κρις Κάισερ και Έιμι Λίπμαν για τη δημιουργία ενός reboot που όμως θα φτιαχτεί έτσι ώστε να σχετίζεται με την επικαιρότητα της χώρας. 

Έτσι λοιπόν, οι Σάλιντζερς της σειράς θα αντικατασταθούν από τους Μπουέντιας, 5 αδέρφια μεξικανικής καταγωγής που γεννήθηκαν και ζουν στις ΗΠΑ, όμως η νέα κυβέρνηση απελαύνει τους γονείς τους πίσω στο Μεξικό, παρά τη χρόνια παρουσία τους στη χώρα. Γεγονότα σαν αυτό συμβαίνουν συνεχώς τους τελευταίους μήνες και ήδη έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα ιστορίες ανθρώπων που πήγαν πριν πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, εργάζονται, έκαναν οικογένεια και τώρα πρέπει να την αποχωριστούν.

Το Freeform παρήγγειλε αρχικά τον πιλότο της σειράς και αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα συνεχίζει με κανονική σεζόν. Η αλλαγή αυτή στο σενάριο, λογικά κόβει κάθε δεσμό με το πρώτο «Party of Five», οπότε η εμφάνιση των χαρακτήρων του υποδύθηκαν οι Νιβ Κάμπελ, Μάθιου Φοξ, Σκοτ Γουλφ, Λέισι Τσάμπερτ και Τζένιφερ Λοβ Χούιτ, μοιάζει αδύνατη.