Η «Λεωφόρος Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου στο 41ο Φεστιβάλ Clermont-Ferrand! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:07
11/12

Η «Λεωφόρος Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου στο 41ο Φεστιβάλ Clermont-Ferrand!

Στο 41ο Clermont-Ferrand, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους , η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από την ταινία «Λεωφόρος Πατησίων» (Patision Avenue) του Θανάση Νεοφώτιστου. Αξίζει να σημειωθεί πως για το 2019 στο φεστιβάλ έγιναν 9.238 υποβολές ταινιών, ενώ οι συμμετοχές θα είναι μόλις 78!

Η ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου συνεχίζει δυναμικά την λαμπρή της πορεία, μόλις 3 μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στην 75η Μόστρα της Βενετίας και με ήδη 15 συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ και 2 μεγάλα βραβεία! Η «Λεωφόρος Πατησίων, το απαιτητικό μονοπλάνο που γυρίστηκε στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνίστρια μία γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με τα μεγαλύτερα διλλήματα της ζωής της, χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό «Sight & Sound» του BFI, ως «τεχνικό θαύμα».

Ο Σκηνοθέτης συμπληρώνει: «Η ταινία αυτή είναι η προσπάθειά μου να καταλάβω τη μητέρα μου, ένα πλάσμα αξιοθαύμαστης ευαισθησίας, που τη θυμάμαι να ακροβατεί μεταξύ της γυναικείας φύσης της, των στερεότυπων για τις γυναίκες και των αληθινών επιθυμιών της. Αυτό που μπορώ να δω τώρα είναι ότι έδωσε σκληρές μάχες, κερδίζοντας κάποιες και χάνοντας άλλες».

Το πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Μαρίνα Συμεού, ενώ η ταινία είναι μία παραγωγή της Αργοναύτες Α.Ε με παραγωγό την Ιωάννα Μπολομύτη.

PATISION AVENUE | Official Trailer from Argonauts Productions on Vimeo.

Σύνοψη

Η μαμά του Γιάννη καθώς κατευθύνεται σε μια οντισιόν, για το ρόλο της Σαιξπηρικής Βιόλας, ανακαλύπτει ότι ο γιος της έχει μείνει μόνος του στο σπίτι. Περπατώντας στη Λεωφόρο Πατησίων, μιας από τις πιο αντιφατικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, θα παλέψει να ισορροπήσει όλους τους ρόλους της ζωής της μέσα από το κινητό της.

To 41ο Φεστιβάλ Clermont-Ferrand θα λάβει χώρα από τις 02-09 Φεβρουαρίου 2019, στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας.

Credits
Με την Μαρίνα Συμεού
Σκηνοθεσία: Θανάσης Νεοφώτιστος
Σενάριο: Γιώργος Αγγελόπουλος, Θανάσης Νεοφώτιστος, Παύλος Σηφάκης
Παραγωγός: Ιωάννα Μπολομύτη
Executive Producer: Πάνος Παπαχατζής
Συνεργάτης Παραγωγός: Κυβέλη Short
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου
Ηχοληψία: Alejandro Cabrera, Γιάννης Αντύπας
Production Design: Θανάσης Νεοφώτιστος
Ενδυματολογία: Εύα Γαϊτανίδου
Μοντάζ: Πάνος Αγγελόπουλος
Sound Design: Alejandro Cabrera
Διεθνής Πωλήσεις: Radiator IP Sales

Μία παραγωγή της Αργοναύτες ΑΕ, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ ΑΕ, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.