Vincerò! Ο Ρον Χάουαρντ υπογράφει ντοκιμαντέρ για τον Λουτσιάνο Παβαρότι - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:00
10/4

Vincerò! Ο Ρον Χάουαρντ υπογράφει ντοκιμαντέρ για τον Λουτσιάνο Παβαρότι

Το καλοκαίρι οι κινηματογραφικές αίθουσες θα πλημμυρίσουν μουσική - και τι μουσική!

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Ρον Χάουαρντ απέχει σοβαρά από την εκτίμηση που του πρέπει, ίσως γιατί δεν λογαριάζεται από κύκλους ως «δημιουργός». Δεν πειράζει. Δημιουργοί υπάρχουν αρκετοί και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όμως η κινηματογραφική αφήγηση χρειάζεται και ωραίους υπηρέτες της, storytellers στα καθ' ημάς, που μπορούν με επαγελματική δεξιοτεχνία, ενίοτε εμπνευσμένη, να φέρουν σε πέρας ετερόκλητα σχέδια που οι δημιουργοί σνομπάρουν.

Αυτό ακριβώς εξακολουθεί στα ακαταπόνητα 65 του ο Ρον Χάουαρντ («Rush», «Frost/Nixon», «Κώδικας Ντα Βίντσι», «Απόλλων 13» και πολλά ακόμα) αφού μετά το «Solo: A Star Wars Story» ολοκλήρωσε ένα ντοκιμαντέρ για τον Λουτσιάνο Παβαρότι (είχε προηγηθεί το «The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years» που είδατε πρώτοι στις Νύχτες Πρεμιέρας 2016) τον μοναδικό τενόρο που έγινε ποπ σταρ, φέρνοντας τον κόσμο λίγο πιο κοντά στην κλασική μουσική και τον χώρο της όπερας.

Το «Pavarotti» μπορεί να περηφανεύεται για αποσπάσματα από τις μεγάλες ερμηνείες του σπουδαίου τενόρου αλλά και υλικό αδημοσίευτο μέχρι σήμερα, ολοκληρώνοντας ένα, κατά τον Χάουαρντ, ιδιαίτερα προσηνές πορτρέτο του καλλιτέχνη. Η ημερομηνία εξόδου είναι 7 Ιουνίου 2019 στην Αμερική.

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον.