«Ο θάνατος είναι μία μεγαλειώδης έξοδος»: Ο Πίτερ Ντίνκλατζ ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «Game of Thrones» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:16
17/10

«Ο θάνατος είναι μία μεγαλειώδης έξοδος»: Ο Πίτερ Ντίνκλατζ ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «Game of Thrones»

Ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες (και ηθοποιούς) της σειράς ανακοίνωσε το τέλος των γυρισμάτων. Ίσως και του Τίριον;

Από τον Πάνο Γκένα

Η τελευταία σεζόν «Game of Thrones» αναμένεται μέσα στο 2019, και αν το Παιχνίδι των Θρόνων ξέρει κάτι καλά, είναι παίζει ανατρεπτικά το παιχνίδι του θανάτου με τους χαρακτήρες του. Ο Πίτερ Ντίνκλατζ, ηθοποιός που κέρδισε πολλά βραβεία ερμηνείας ως Τίριον Λάνιστερ και γνώρισε τεράστια φήμη μετά τη συμμετοχή του στη σειρά, μίλησε στο Vulture για το φινάλε λέγοντας πως: «Νιώθω πολυ, πολύ - προσπαθώ να βρω την κατάλληλη λέξη... Νομίζω πως του δόθηκε μια καλή κατακλείδα. Ό,τι κι αν σημαίνει - ο θάνατος μπορεί να είναι μία μεγαλειώδης έξοδος».

Άλλωστε οι δημιουργοί της σειράς και ο συγγραφέας Τζορτζ Μάρτιν έχουν συνηθίσει θεατές και αναγνώστες να αναμένουν το χειρότερο για τους ήρωες του «GoT», και ο Ντίνκλατζ αφήνει να εννοηθεί πως ο Τίριον... δεν τη γλυτώνει. Παρόλα αυτά χαρακτήρισε «όμορφη και γλυκόπικρη» την εμπειρία της τελευταίας μέρας των γυρισμάτων του, ενώ μίλησε τρυφερά για έναν/μία ηθοποιό (δεν κατονόμασε, αλλά το πιθανότερο είναι να αφορά κάποιον/-α Σταρκ) όταν ολοκλήρωσε πρόσφατα τις δικές του/της σκηνές: «Δεν θα πω το όνομα ή το όνομα του χαρακτήρα, αλλά ένα από τα νέα παιδιά ολοκλήρωσε τα γυρίσματα και όλοι ήμασταν καταρρακωμένοι. Αυτό το άτομα μεγάλωσε μέσα στη σειρά, καταλαβαίνετε; Ήταν παιδί και τώρα ενήλικας. Και τώρα τελείωσε. Ήταν σαν να βλέπεις κάποιον να αποχαιρετά την παιδική του ηλικία. Ξέρω πως το Game of Thrones είναι απλά μία τηλεοπτική σειρά, αλλά ήταν η ζωή μας».

Σχετικά πρόσφατα ο Κιτ Χάρινγκτον μίλησε κι αυτός για την εμπειρία του πολυαναμενόμενου φινάλε. «Νομίζω πως μία σειρά που κράτησε οχτώ, εννιά χρόνια, είναι πολύ δύσκολο πράγμα να βρει το κατάλληλο τέλος. Δεν νομίζω πως όλοι θα χαρούν, γιατί ξέρετε, δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους. Οι αγαπημένες μου τηλεοπτικές σειρές είναι τα «Sopranos» ,«Breaking Bad» και «The Wire», και τελειώσαν με τρόπο που... δεν είναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσει τους πάντες».

Το σίγουρο είναι πως η τελευταία σεζόν «Game of Thrones», η ακριβότερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, έρχεται το πρώτο εξάμηνο του 2019 με έξι(!) επεισόδια, ενώ φήμες θέλουν τους παραγωγούς να έχουν γυρίσει πολλά και διαφορετικά φινάλε προκειμένου να αποφευχθούν οριστικά οι διαρροές που θα αποκαλύψουν το φινάλε της σειράς νωρίτερα. Το ίδιο είχε συμβεί και για το περίφημο επεισόδιο του «Ντάλας» με τίτλο "Who Shot J.R.?" αλλά και για τα «Breaking Bad» και «Sopranos». Η διαφορά εδώ είναι πως το καστ δεν θα μάθει πιο είναι το πραγματικό, μέχρι να μεταδοθεί στον αέρα!