«Pulp Fiction», 30: Επετειακή εκδήλωση στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου του TCM - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:46
19/4

«Pulp Fiction», 30: Επετειακή εκδήλωση στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου του TCM

Παρότι ο Κουέντιν Ταραντίνο απουσίασε, το μεγαλύτερο μέρος του καστ ήταν εκεί, με τους Τραβόλτα, Θέρμαν, Καϊτέλ και Τζάκσον να προηγούνται της προβολής με σπέσιαλ εισαγωγή.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Πέρασαν κιόλας 30 ε...

Η κουβέντα του πώς ήταν το ποπ σινεμά προ Pulp Fiction, ποιες ήταν οι ραγδαίες επιδράσεις του - κυρίως πόσο πολλές είναι οι ταινίες που μιμήθηκαν το στυλ του διαλόγου του, και πόσο χωνεμένη είναι πια αυτή η επίδραση - είναι μια από τις κουβέντες που γεννά σήμερα η 2η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο. Αναπόφευκτη η μια κάποια μελαγχολία, ιδίως σήμερα που αναμένουμε την 10η και τελευταία, κοφτερή που ο Μπρους Γουίλις, ποιος θα το 'λεγε, δεν θα ήταν παρών στην γιορτή, αλλά, όπως πάντα, υπάρχει και η καλή πλευρά, είμαστε ακόμα εδώ, γεννήθηκαν άλλες 7 ταινίες και το έργο καθαυτό, ιδίως στην πρώτη ώρα του, εξακολουθεί αρυτίδωτα γοητευτικό μέσα σε εκείνο το τέλειο αμπαλαρισμένο τίποτα του περιεχομένου του. Έχουν βέβαια γραφτεί βιβλία, έχουν υπάρξει σκηνοθέτες που αλλιώς ίσως δεν πέρναγαν ούτε απ' έξω...

Τώρα λοιπόν, για χάρη του Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου του TCM, μεγάλος αριθμός των ηθοποιών της ταινίας βρέθηκε εκεί για την εκδήλωση. Τζον Τραβόλτα, Σάμιουελ Τζάκσον, Ούμα Θέρμαν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ροζάν Αρκέτ, Έρικ Στολτζ και άλλοι ήταν εκεί. Έλειπαν οι Βινγκ Ρέιμς, Μαρία ντε Μεντέιρος, ο Κρις Γουόκεν, ο Τιμ Ροθ, η Αμάντα Πλάμερ, τι καστ αλήθεια ε...Και πριν την προβολή του έργου στο TCL Chinese Theater, οι τέσσερεις πρωταγωνιστές έκαναν και μια συζήτηση, έτσι κάπως να υπάρξει ένα πλαίσιο αναφοράς των συνθηκών της εποχής.

Το θέμα στο φετινό φεστιβάλ που θα διαρκέσει μέχρι και τις 21 Απριλίου είναι το «Most Wanted: Crime and Justice in Film» και μεταξύ άλλων θα προβληθούν τα Βρώμικος Χάρι, Chinatown, Σκυλίσια Μέρα, Εν Ψυχρώ, Στην Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων και Το Λιμάνι της Αγωνίας.

Ωραία περίσταση, ωραίο φεστιβάλ.

* όλες οι φωτογραφίες του κειμένου ανήκουν στο Getty Images