Τρέιλερ «QT8: The First Eight»: Το σινεμά του Ταραντίνο μέσα από το βλέμμα των ηθοποιών του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:22
23/10

Τρέιλερ «QT8: The First Eight»: Το σινεμά του Ταραντίνο μέσα από το βλέμμα των ηθοποιών του

Πληθώρα ηθοποιών που συνεργάστηκαν με τον Κουέντιν Ταραντίνο αναπολούν τις στιγμές των γυρισμάτων μαζί του σε ένα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον ίδιο και το σινεμά του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η Τάρα Γουντ έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο το 2014, παρουσιάζοντας το «21 Years» ένα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, από τις μέρες του στο «Slackers» ως το επίτευγμα του «Boyhood». Το επόμενο της πορτρέτο ήταν ακόμη πιο φιλόδοξο. Επικοινώνησε και επισκέφθηκε παλιούς συνεργάτες του Κουέντιν Ταραντίνο φτιάχνοντας μια σύνοψη της φιλμογραφίας του, από το «Reservoir Dogs» ως τους «Μισητούς Οκτώ». Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορούσε μέσω της Weinstein Company, που είχε και τα δικαιώματα αρκετού από το υλικό, όμως η κυκλοφορία του πάγωσε μετά τα πολλαπλά σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Έχοντας πλέον περάσει καιρός, η Γουντ παρουσίασε ένα μέρος του υλικού της στο SXSW με σκοπό να προσελκύσει διανομείς και πιθανά να το κυκλοφορούσε σχεδόν παράλληλα με το «Κάποτε στο Χόλιγουντ». Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η ταινία με τίτλο «QT8: The First Eight» προβλήθηκε ως event το βράδυ της Δευτέρας σε αίθουσες των ΗΠΑ, ενώ το Δεκέμβριο αναμένεται να εμφανιστεί σε πλατφόρμες. 

Η Ζόι Μπελ, ο Μπρους Ντερν, ο Τζέιμι Φοξ, ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, η Νταϊάν Κρούγκερ, η Τζένιφερ Τζέισον Λι, η Λούσι Λιου, ο Μάικλ Μάντσεν,ο Τιμ Ροθ και ο Κριστόφ Βαλτς είναι κάποιοι μεταξύ των εκλεκτών ηθοποιών που δίνουν πολλές inside πληροφορίες από τα γυρίσματα των ταινιών του Ταραντίνο. Όλοι σχεδόν εκθειάζουν το γράψιμό του, που δίνει πολλαπλές δυνατότητες στους ηθοποιούς να το αναπτύξουν, όπως ο Βαλτς που μιλά για την εναρκτήρια σκηνή στο «Inglourious Basterds» ή ο Μάντσεν που αναφέρει πως σκηνή με το αυτί στο «Reservoir Dogs» έγινε με αρκετές δόσεις αυτοσχεδιασμού.

Σύμφωνα με κριτικές από αμερικανικές σελίδες, πολλοί στέκονται στην υποστήριξη που έχει ο Ταραντίνο από τον Σάμιουελ Τζάκσον για την υπερβολική χρησιμοποίηση της λέξης «nigger» στο «Django Unchained» αλλά και στην αντίστοιχη υποστήριξη γυναικών για τους γυναικείους ρόλους που γράφει. Συγκεκριμένα, ο Τζάκσον ανέφερε: « Έχεις το "12 Χρόνια Σκλάβος" που γυρίστηκε από έναν auteur όπως ο Στιβ ΜακΚουίν και αυτός μπορεί να χρησιμοποιεί τη λέξη επειδή καλλιτεχνικά επιτίθεται στο σύστημα. Όταν ακούγεται η λέξη 300 φορές σε ένα τραγούδι πάλι δε λέει κανείς τίποτα. Και όταν το κάνει ο Κουέντιν υπάρχει πρόβλημα. Δεν υπάρχει κάτι ανειλικρινές στους χαρακτήρες του, στον τρόπο που σκέφτονται ή μιλούν.»

Αντίστοιχα κολακευτικά για τον ίδιο μίλησαν και κάποιες γυναίκες ηθοποιοί που έχουν συνεργαστεί μαζί του. «Γράφει γυναικείους χαρακτήρες όπως κανείς άλλος στο χώρο. Η Παμ Γκριρ στο "Τζάκι Μπράουν" είναι το καλύτερο παράδειγμα» λέει η Τζένιφερ Τζέισον Λι. «Το γεγονός ότι είχε πάντα γυναίκες σε δυναμικούς ρόλους δεν είναι κάτι που ο ίδιος το υπερτονίζει. Για τον ίδιο, αυτές οι γυναίκες είναι αγωνίστριες και ηγέτιδες. Το θεωρεί κάτι φυσικό.»

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ