10:22
19/10

Ο Τζον Κραζίνσκι γράφει το σίκουελ του «Ήσυχου Μέρους»

Μετά την τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, ένα «ήσυχο» σίκουελ ετοιμάζεται!

Από τον Πάνο Γκένα

Μία από τις μεγαλύτερες (κι ευχάριστες) εκπλήξεις της χρονιάς μέχρι τώρα, ήταν το θρίλερ αγωνίας του Τζον Κραζίνσκι «Ένα Ήσυχο Μέρος». Σε αντιστοιχία με το περσινό «Τρέξε!», που είχε κυκλοφορήσει επίσης αρχές της άνοιξης, η «ήσυχη» ταινία του Κραζίνσκι έκανε «φασαρία» στα ταμεία και στις κριτικές, οπότε ένα σίκουελ ήταν αναμενόμενο. 

Πως θα εξελίξει τη μυθολογία της ταινίας το επόμενο βήμα; Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος/ηθοποιός είχε μιλήσει παλιότερα στο Deadline σχετικά με τις ιδέες που έχει για τη συνέχεια. «Αυτό που λάτρεψα στην ταινία, η ερώτηση δηλαδή που περιστρεφόταν στο μυαλό μου όσο τη γυρίζαμε, ήταν το ποιοί είναι πίσω από τις φωτιές, όταν ο πατέρας ανάβει τη φωτιά και βλέπει σε απόσταση κι άλλες εστίες να ανάβουν. Πως επέζησαν αυτοί οι άνθρωποι; Πως επέζησε ο ηλικιωμένος άντρας; Στις ακραίες συνθήκες που περνούν οι πρωταγωνιστές, δεν υπήρχε χρόνος για να ασχοληθούμε με αυτό... Νομίζω πως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι συμβαίνει παράλληλα κάπου αλλού».

Οι ιδέες αυτές του Κραζίνσκι θα χρησιμοποιούνταν ως βάση για τους Μπράιαν Γουντς και Σκοτ Μπεκ με τους οποίους έγραψε μαζί το σενάριο της πρώτης ταινίας, όμως τελικά αποφασίστηκε να το γράψει μόνος του! «Είχα μικρές ιδέες για το σίκουελ, αλλά δεν ένοιωθα πως οδηγούσαν κάπου. Είχα προτείνει στο στούντιο να κάνουν την ταινία με κάποιον άλλον, πήραν κάποιες ιστορίες, αργότερα ο παραγωγός μου ζήτησε να αναπτύξω λίγο μια ιδέα μου. Βρήκα πράγματα που λειτουργούν και τελικά θα γράψω εγώ όλο το σίκουελ» είπε ο Κραζίνσκι. 

Στο «Ήσυχο Μέρος», το γοητευτικό, καλλιτεχνικό ζευγάρι (και στη ζωή) Τζον Κραζίνσκι και Έμιλι Μπλαντ έπαιξαν με είδος και τα κλισέ του, προκάλεσαν ανατροπή στα ταμεία (πάνω από 200 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως), σάρωσαν τις κριτικές και παρέδωσαν μία αυθεντική κινηματογραφική έκπληξη. Η ταινία πετυχαίντας το σωστό timing σχολιάζει σε κοινωνικό επίπεδο τη «σιωπή» απέναντι στην επιβίωση και μέσα από το προσφιλές genre, δοκιμάζει το κωμικό, indie ταλέντο του Κραζίνσκι στη σκηνοθεσία. Μπορεί οι περισσότερες ταινίες εκεί έξω να επιζητούν τον θόρυβο, αλλά η ταινία του Κραζίνσκι κάνει τη διαφορά με ένα ευφάνταστο σεναριακό εύρημα. «Αν μου λέγατε πέντε χρόνια πριν ότι ένα σχεδόν βωβό φιλμ, με πρωταγωνιστή τον αστείο τύπο από το "The Office", θα γινόταν επιτυχία στην Paramount, θα έλεγα "Πρέπει να δουλέψω για την Paramount"!», είχε δηλώσει ο CEO του στούντιο Τζιμ Γιανόπουλος. 

Δηλώνουμε έτοιμοι να (ξανα)τρομάξουμε σιωπηλά!

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ο Τζον Κραζίνσκι γράφει το σίκουελ του «Ήσυχου Μέρους»
  • Ο Τζον Κραζίνσκι γράφει το σίκουελ του «Ήσυχου Μέρους»