10:22
14/6

Κίλιαν Μέρφι και Έμιλι Μπλαντ θα δώσουν εξηγήσεις στο σίκουελ του «Ήσυχου Μέρους»

Μετά την τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, ένα «ήσυχο» σίκουελ ετοιμάζεται!

Από τον Πάνο Γκένα

Μία από τις μεγαλύτερες (κι ευχάριστες) εκπλήξεις της προηγούμενης χρονιάς ήταν το θρίλερ αγωνίας του Τζον Κραζίνσκι «Ένα Ήσυχο Μέρος», η «ήσυχη» ταινία του Κραζίνσκι που έκανε «φασαρία» στα ταμεία και στις κριτικές, έφερε στην Έμιλι Μπλαντ το βραβείο Β' Γυναικείου στο Σωματείο Ηθοποιών και πλέον ετοιμάζει σίκουελ.

Πως θα εξελίξει τη μυθολογία της ταινίας το επόμενο βήμα; Ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος/ηθοποιός είχε μιλήσει παλιότερα στο Deadline σχετικά με τις ιδέες που έχει για τη συνέχεια. «Αυτό που λάτρεψα στην ταινία, η ερώτηση δηλαδή που περιστρεφόταν στο μυαλό μου όσο τη γυρίζαμε, ήταν το ποιοί είναι πίσω από τις φωτιές, όταν ο πατέρας ανάβει τη φωτιά και βλέπει σε απόσταση κι άλλες εστίες να ανάβουν. Πως επέζησαν αυτοί οι άνθρωποι; Πως επέζησε ο ηλικιωμένος άντρας; Στις ακραίες συνθήκες που περνούν οι πρωταγωνιστές, δεν υπήρχε χρόνος για να ασχοληθούμε με αυτό... Νομίζω πως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι συμβαίνει παράλληλα κάπου αλλού».

Ο Κραζίνσκι, που θα σκηνοθετήσει το σίκουελ, έγραψε μόνος το σενάριο αυτή τη φορά. «Είχα μικρές ιδέες για το σίκουελ, αλλά δεν ένοιωθα πως οδηγούσαν κάπου. Είχα προτείνει στο στούντιο να κάνουν την ταινία με κάποιον άλλον, πήραν κάποιες ιστορίες, αργότερα ο παραγωγός μου ζήτησε να αναπτύξω λίγο μια ιδέα μου. Βρήκα πράγματα που λειτουργούν και τελικά θα γράψω εγώ όλο το σίκουελ», είχε δηλώσει.

Νέες προσθήκες στο καστ του σίκουελ είναι ο Κίλιαν Μέρφι («Batman Begins», «28 Μέρες Μετά», «Peaky Blinders») ως ένας άντρας με «μυστηριώδεις προθέσεις που εισχωρεί στην οικογένεια Άμποτ» και ο Μπράιαν Ταϊρί Χένρι («Χήρες», «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει»). [spoiler] Σύμφωνα με τον Χένρι το σίκουελ θα δώσει απαντήσεις σχετικά με τα τέρατα που εμφανίζονται στην πρώτη ταινία: «Θα υπάρξουν μερικές απαντήσεις για το πού και πώς ξεκίνησαν όλα. Νομίζω πως ο κόσμος θέλει να γνωρίζει. Αλλά θα δείτε σίγουρα και μία διαφορετική πλευρά...», δήλωσε ο ηθοποιός στο Observer. [spoiler]

Στο «Ήσυχο Μέρος», το γοητευτικό, καλλιτεχνικό ζευγάρι (και στη ζωή) Τζον Κραζίνσκι - Έμιλι Μπλαντ έπαιξαν με το είδος και τα κλισέ του τρόμου, προκάλεσαν ανατροπή στα ταμεία (πάνω από 200 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως), σάρωσαν τις κριτικές και παρέδωσαν μία αυθεντική κινηματογραφική έκπληξη. Η ταινία πετυχαίντας το σωστό timing σχολίασε την κοινωνική «σιωπή» σε μία συνθήκη άγριας επιβίωσης και μέσα από το προσφιλές genre, δοκίμασε το κωμικό, indie ταλέντο του Κραζίνσκι στη σκηνοθεσία. Μπορεί οι περισσότερες ταινίες εκεί έξω να επιζητούν τον θόρυβο, αλλά το «Ήσυχο Μέρος» έκανε τη διαφορά με ένα ευφάνταστο σεναριακό εύρημα. «Αν μου λέγατε πέντε χρόνια πριν ότι ένα σχεδόν βωβό φιλμ, με πρωταγωνιστή τον αστείο τύπο από το "The Office", θα γινόταν επιτυχία στην Paramount, θα έλεγα "Πρέπει να δουλέψω για την Paramount"!», είχε δηλώσει ο CEO του στούντιο Τζιμ Γιανόπουλος. 

Η ταινία αναμένεται στις 20 Μαΐου 2020. Δηλώνουμε έτοιμοι να (ξανα)τρομάξουμε σιωπηλά!