Το «Ρασομόν» του Ακίρα Κουροσάβα μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:51
19/12

Το «Ρασομόν» του Ακίρα Κουροσάβα μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά!

Η Amblin Entertainment πήρε τα δικαιώματα της διάσημης ταινίας του Κουροσάβα και θα προσπαθήσει να το μετατρέψει σε μία (ή περισσότερες) σύγχρονη ιστορία μυστηρίου. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η είδηση που έβγαλε το Deadline και αφορά τη μετατροπή του «Ρασομόν» σε τηλεοπτική σειρά, μοιάζει παράξενη καθώς ουσιαστικά αυτό που απέκτησαν οι παραγωγοί αγοράζοντας τα δικαιώματα είναι τη δομή της ταινίας, δηλαδή το να περιγράψουν ένα γεγονός από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί δεκάδες φορές στο σινεμά μετά την ταινία του Κουροσάβα που ουσιαστικά το καθιέρωσε, οπότε ο λόγος για τον οποίον η σειρά δε θα έχει ένα ξεχωριστό όνομα αλλά θα συνδέεται απευθείας με το «Ρασομόν» παραμένει ασαφής. 

Η Amblin, η εταιρία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, κρύβεται πίσω από την αγορά των δικαιωμάτων και σκοπεύει να φτιάξει σειρά 10 επεισοδίων όπου ένα γεγονός θα εξετάζεται μέσα από πολλαπλές οπτικές γωνίες. Εφόσον το εγχείρημα πετύχει, ο μελλοντικός στόχος είναι να υπάρξουν πολλοί, αυτοτελείς κύκλοι με το ίδιο εύρημα. Η ιστορία αυτή θυμίζει λίγο την αντίστοιχη του «Fargo», όπου η σειρά εμπνεύστηκε από την ταινία των Κοέν, κράτησε ως ένα βαθμό το πνεύμα της και συνεχίζει με αυτοτελείς ιστορίες. 

«Θα εξετάσουμε τα όρια της αλήθειας και πως οι διαφορετικές οπτικές γωνίες μπορούν να προσφέρουν μια εναλλακτική πραγματικότητα» ανέφεραν οι Ντάριλ Φρανκ και Τζάστιν Φάλβεϊ, αντιπρόεδροι της Amblin, σχετικά με τη συμφωνία.