Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ετοιμάζεται για τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση για χάρη του BBC - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:03
23/5

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ετοιμάζεται για τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση για χάρη του BBC

Το «MotherFatherSon» θα είναι μια σειρά 8 επεισοδίων που θα γυριστεί φέτος το καλοκαίρι.  

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Μια δραματική σειρά 8 επεισοδίων, δημιουργημένη από τον Τομ Ρομπ Σμιθ («The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story») είναι αυτή που θα φέρει στην τηλεόραση τον Ρϊτσαρντ Γκιρ. Ο γνωστός ηθοποιός μπορεί να μην θεωρείται εδώ και χρόνια a-lister και να βρίσκεται μακριά από μεγάλες παραγωγές, εξακολουθεί να έχει όμως μια αξιοπρεπή πορεία την τελευταία δεκαετία, πρωταγωνιστώντας σε αξιόλογα φιλμ όπως το «Arbitrage» και το «Norman». 

Ο Γκιρ έχει παίξει σε μια τηλεταινία στο παρελθόν, με θέμα το AIDS, το «And the Band Played On» το 1993, ενώ έχει και κάποιους πολύ μικρούς ρόλους στο ξεκίνημα της καριέρας του, όπως σε ένα επεισόδιο του «Kojak» το 1976. Τώρα, θα πρωταγωνιστήσει στο «MotherFatherSon», έχοντας πλάι του την Έλεν ΜακΚρόρι («Peaky Blinders») και τον Μπίλι Χάουλ («On Chesil Beach»).

«Πέρασαν περίπου 30 χρόνια από την τελευταία φορά που δούλεψα στην τηλεόραση. Εϊμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με το BBC σε αυτό το 8ωρο πρότζεκτ, παρέα με πολύ ταλαντούχους ανθρώπους, που αντηχεί κάπως την εποχή που ζούμε».

Ο Γκιρ θα υποδυθεί έναν αμερικανό πετυχημένη επιχειρηματία που, μεταξύ άλλων δουλειών, διατηρεί κάποια ΜΜΕ στο Λονδίνο. Ο γιος του τρέχει μια από τις εφημερίδες του εκεί και προσπαθεί να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, ενώ η σύζυγός του εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόσταση, μετά την κατάρρευση του γάμου τους που συνέβη λίγα χρόνια πριν. 

Η σειρά θα προβληθεί από το BBC σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κεντ («Testament of Youth»). Τα γυρίσματα θα γίνουν το καλοκαίρι σε Αγγλία και Ισπανία.