Ο ευγενικός κύριος «Iron Man»: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ απαντά στα σχόλια του Μάρτιν Σκορσέζε - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:40
9/10

Ο ευγενικός κύριος «Iron Man»: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ απαντά στα σχόλια του Μάρτιν Σκορσέζε

Ένας εκ των «Εκδικητών» δε ζητά εκδίκηση μετά τα όσα είπε ο Σκορσέζε για τις ταινίες της Marvel, μιλώντας για «διαφορετικές οπτικές» με τις οποίες τις βλέπει το κοινό.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «αυτό δεν είναι σινεμά» για τις ταινίες του Marvel Cinematic Universe που είπε ο Μάρτιν Σκορσέζε στο Empire, προφανώς αναμένεται να σχολιάζεται συχνά από εδώ και πέρα, ως μέρος μιας γενικότερης συζήτησης για το πόσο μπροστά ή πίσω πήγε το σινεμά η Marvel, ως απόλυτη κυρίαρχος του κινηματογραφικού ταμείου αυτή τη δεκαετία. Και φυσικά η κουβέντα δε θα μείνει μόνο στα social media, μέσω των οποίων ήρθαν οι πρώτες «επίσημες» απαντήσεις των Τζέιμς Γκαν και Τζος Γουίντον.

Σειρά στο διάλογο πήρε ο κύριος «Iron Man», ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που βρέθηκε στο ραδιοφωνικό σόου του Χάουαρντ Στερν, με τον τελευταίο να μετατοπίζει τεχνηέντως την κουβέντα τους σε αυτό το θέμα. Και ο «Iron Man» έψαξε τα κατάλληλα λόγια για να αποφύγει την κόντρα: «Εκτιμώ τη γνώμη του Σκορσέζε γιατί πιστεύω πως, όπως σε όλα τα πράγματα, χρειαζόμαστε όλες τις διαφορετικές οπτικές ώστε να δημιουργούμε μια ισορροπία και να προχωράμε μπροστά.»

Ο Στερν μάλλον δεν ικανοποιήθηκε με τη διπλωματία του καλεσμένου του, συνεχίζοντας να μιλά για το θέμα: «Όχι, αλήθεια, εσύ δεν προσβλήθηκες όταν είπε πως αυτό δεν είναι σινεμά; Ότι το "Iron Man" δεν είναι σινεμά; Είναι σινεμά για μένα». Ο ηθοποιός απάντησε «Είναι σαν να λες ότι το σόου που κάνεις εσύ δεν είναι ραδιόφωνο. Δεν έχει λογική να το λες. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το αν  αυτές οι ταινίες είδους - που αν αποτελούν πρόβλημα, είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα μέρος του προβλήματος - δυσφημούν σήμερα τον κινηματογράφο. Όταν μπαίνεις με τόσο εμφατικό τρόπο στο παιχνίδι και διαλύεις τον ανταγωνισμό, είναι πρωτοφανές. Αλλά πραγματικά πιστεύεις πως ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι ενοχλημένος με τις ταινίες της Marvel;» με τον οικοδεσπότη να απαντά καταφατικά. 

Θα υπάρξει και συνέχεια, βγαίνει και το «The Irishman» σύντομα φέρνοντας και τις 2 πλευρές στο προσκήνιο.