Το «Roma» άνοιξε το δρόμο για τα Όσκαρ που κέρδισαν τα «Παράσιτα» σύμφωνα με τον Τεντ Σαράντος του Netflix - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:45
31/7

Το «Roma» άνοιξε το δρόμο για τα Όσκαρ που κέρδισαν τα «Παράσιτα» σύμφωνα με τον Τεντ Σαράντος του Netflix

Η παγκόσμια κυριαρχία του Netflix με την παράλληλη εισαγωγή στο αμερικανικό πρόγραμμα στοχευμένου μη αγγλόφωνου περιεχομένου, γίνεται cover story στο Variety. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το Netflix θριάμβευσε στις πρόσφατες υποψηφιότητες των EMMY και περιμένει τώρα τις βραβεύσεις στο τηλεοπτικό πεδίο, στο οποίο φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα από το κινηματογραφικό. Όχι ότι στο δεύτερο δεν έχουν γίνει μεγάλα βήματα, το σίγουρο είναι όμως πως και στις δυο φόρμες η ψηφιακή πλατφόρμα ψάχνει τρόπους να ανανεώνει το ενδιαφέρον των συνδρομητών της. Ένας από αυτούς ήταν η εισαγωγή Netflix Originals που δεν ομιλούσαν αγγλικά, πετυχαίνοντας έτσι μεγαλύτερη σύνδεση με τη χώρα παραγωγής τους αλλά και μαθαίνοντας στους αμερικανούς πως και το μη αγγλόφωνο περιεχόμενο μπορεί να έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία. 

Το θέμα του Variety για την επιτυχία αυτή του Netflix βασίζεται πάνω στην υπεύθυνη για τα Originals που έρχονται από διάφορες μεριές του κόσμου, την Μπέλα Μπαζάρια που διευθύνει αυτό το τμήμα. Στο κείμενο φιλοξενούνται απόψεις των top στελεχών της πλατφόρμας, μεταξύ αυτών και του Τεντ Σαράντος, CEO του Netflix που συνέδεσε την απρόσμενη φετινή νίκη της ταινίας «Παράσιτα» στα Όσκαρ με το άνοιγμα στο αμερικανικό κοινό της ταινίας «Roma» του  Αλφόνσο Κουαρόν.

«Πιστευώ πως το "Ρόμα" συνδέεται κάπως με την επιτυχία που είχαν τα "Παράσιτα". Νομίζω πως το γεγονός ότι μια μη αγγλόφωνη ταινία είχε 10 υποψηφιότητες και πήρε 3 βραβεία χωρίς να μείνει μόνο σε αυτό της διεθνούς ταινίας, κάπως άνοιξε την πόρτα για να υποδεχτεί την επιτυχία της ταινίας του Μπονγκ Τζουν Χο» ανέφερε ο Σαράντος, λέγοντας ακόμη πως αντίστοιχη σημασία είχε και το προηγούμενο φιλμ του σκηνοθέτη, το «Okja», που προβλήθηκε από  το Netflix κάνοντας το όνομά του γνωστό στις ΗΠΑ. 

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το θέμα για το διεθνές «ανοιγμα» του Netflix εδώ