Τρέιλερ «Sadako»: Το «Ringu» στην εποχή των viral videos - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:06
12/7

Τρέιλερ «Sadako»: Το «Ringu» στην εποχή των viral videos

To franchise που έδωσε ώθηση στο J-horror δημιουργώντας μια νέα παγκόσμια τρέλα, προσπαθεί να αναγεννηθεί με τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του αυθεντικού «Ringu», Χιντέο Νακάτα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

21 χρόνια πέρασαν από το πρώτο «Ringu», την ταινία που μαθεύτηκε σταδιακά σε όλο τον κόσμο, δημιούργησε για χρόνια μια τρέλα με τα ιαπωνικά φιλμ τρόμου, γέννησε συνέχειες και ριμέικ. Η ταινία του Χιντέο Νακάτα βασίστηκε σε βιβλίο που γράφτηκε το 1991 και έκανε μέρος της pop κουλτούρας τη Sadako Yamamura, το πνεύμα που αν το έβλεπες κατά λάθος στη συσκευή βίντεό σου, θα πέθαινες μετά από επτά μέρες. 

Μετά από μια σειρά αναπόφευκτων και κάκιστων συνεχειών, ο Νακάτα ξαναπαίρνει το τιμόνι στο franchise ελπίζοντας να το αναστήσει. Φυσικά, αν σύστηνε στο νεανικό κοινό μια πλοκή με πνεύμα που ενεργοποιείται από μια VHS μάλλον δε θα γίνονταν πολύ κατανοητός, οπότε η σύγχρονη κατάρα εξαπλώνεται μέσω ενός βίντεο που έχει ανέβει στο διαδίκτυο και γίνεται viral σύντομα. 

Το βίντεο έχει ανεβάσει ο μικρός αδερφός της πρωταγωνίστριας του «Sadako», πάνω στις στάχτες ενός διαμερίσματος, στο οποίο διακρίνεται η γνωστή ανατριχιαστική φιγούρα τη στιγμή που ο ίδιος έχει εξαφανιστεί μετά το ανέβασμα του βίντεο. Η πρωταγωνίστρια είναι ψυχίατρος και έχει στρέψει την προσοχή της σε μια νεαρή κοπέλα που φαίνεται να ζούσε στο διαμέρισμα μαζί με τη μητέρα της, η οποία το έκαψε καθώς θεωρούσε ότι η κόρη της είναι κάποιου είδους μετεμψύχωση της Sadako.

Η ταινία παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Fantasia International Film Festival του Μόντρεαλ. Δείτε παρακάτω το πρώτο της τρέιλερ.