9:50
12/7

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. ξαναγίνεται «Σέρλοκ Χολμς» το 2021 με σκηνοθέτη τον Ντέξτερ Φλέτσερ

Μετά το τέλος των υποχρεώσεών του ως «Iron Man», ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιστρέφει στο βικτωριανό Λονδίνο.

Από τον Πάνο Γκένα

Γρήγορη δράση, ατμοσφαιρική σκηνογραφία, χαβαλεδιάρικη διάθεση και δυο πρωταγωνιστές με απίστευτη χημεία. Ο κατα Γκάι Ρίτσι «Σέρλοκ Χολμς» μας συστήθηκε το 2009 με το πρόσωπο του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., ο οποίος εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο το comeback του, ένα χρόνο μετά το «Iron Man». Μαζί με τον Τζουντ Λο ως τον πιστό του σύντροφο Δρ. Τζον Γουότσον, ο «Σέρλοκ Χολμς» κέρδισε το κοινό μαζεύοντας πάνω από 520 εκατομμύρια δολάρια στο box office, και το 2011 επέστρεψε με το «Παιχνίδι των Σκιών» επαναλαμβάνοντας την επιτυχία.

Κι εκεί που δεν είχε ακουστεί τίποτα για μία τρίτη ταινία εδώ και χρόνια, η Warner ανακοίνωσε πέρυσι πως το επόμενο κεφάλαιο των κινηματογραφικών περιπετειών του διάσημου επιθεωρητή θα έρθει τα Χριστούγεννα του 2020. Οι δυο stars-πρωταγωνιστές θα επιστρέψουν στους ρόλους τους, ο Κρις Μπρανκάτο («Hannibal») είχε ήδη έτοιμο το σενάριο, αλλά δεν υπήρξε επίσημα επιβεβαίωση για το αν ο Γκάι Ρίτσι θα αναλάβει την τρίτη ταινία.

Οι μήνες πέρασαν, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ τελείωσε οριστικά με το MCU, όμως οι υποχρεώσεις που είχε ως τώρα με αυτό, άφησαν στάσιμη την παραγωγή με αποτέλεσμα να μην ακουστεί κάποια ενημέρωση για το project «Σέρλοκ Χολμς 3», σε σημείο που πολλοί πίστευαν ότι μπορεί να ακυρωθεί. Τα νέα τελικά ήρθαν χθες, με τη νέα ημερομηνία της ταινίας (21 Δεκεμβρίου 2021, ένα χρόνο μετά την υπάρχουσα δηλαδή) και κυρίως με την ανάληψη της σκηνοθεσίας από τον Ντέξτερ Φλέτσερ, τον άνθρωπο που «έσωσε» το «Bohemian Rhapsody» μετά τη φυγή του Μπράιαν Σίνγκερ και ανέλαβε άλλη μια μουσική βιογραφία μετά, παρουσιάζοντας το «Rocketman». 

Επιβεβαιώθηκαν επίσης οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Τζουντ Λο για τους 2 ρόλους, ενώ σύντομα θα μάθουμε ποιοί θα τους πλαισιώσουν. Η ταινία δε θα αποφύγει τελικά τη σύγκρουση με το «Avatar 2» του Τζέιμς Κάμερον, καθώς ενώ αρχικά ήταν και οι 2 προγραμματισμένες για το Δεκέμβριο του 2020, πήγαν μαζί ένα χρόνο πίσω.