Το νέο έργο του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν είναι «Παλιό» και βασίζεται σε εικονογραφημένη νουβέλα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:07
28/9

Το νέο έργο του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν είναι «Παλιό» και βασίζεται σε εικονογραφημένη νουβέλα

«Old» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του πάλαι ποτέ «τρομερού παιδιού», που εμπνέεται από το «Sandcastle» και περηφανεύεται ένα εντυπωσιακό επιτελείο ηθοποιών. Προορισμένο για τον Ιούλιο του 2021.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το καλοκαίρι που αφήσαμε πίσω μας ακούστηκαν έντονες φήμες για το καστ της νέας ταινίας του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Δικαίως μιας και θα συμπεριλαμβάνει τους Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ελίζα Σκάνλεν, Άαρον Πιερ, Ρουφους Σίγουελ, Άλεξ Γουλφ, Βίκι Κρίπς, Άμπι Λι, Νίκι Αμούκα-Μπερντ (και κάμποσους ακόμα), που συνθέτουν ένα κατά βάση νεανικό και ανερχόμενο σύνολο. Τώρα όμως μαθαίνουμε και για το δια ταύτα.

Η ταινία βασίζεται σε μια γαλλική εικονογραφημένη νουβέλα, ονόματι «Sandcastle», την οποία ο σκηνοθέτης έλαβε ως δώρο στην Γιορτή του Πατέρα και λίγο μετά έσπευσε να αγοράσει τα δικαιώματά της. Η ιστορία της νουβέλας είναι αυτή μιας ομάδας ανθρώπων που κατεβαίνουν σε μια ειδυλλιακή παραλία, γεωγραφικά αποκλεισμένη και απρόσιτη, μέχρι που βρίσκεται το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας να πλέει στα, εξίσου ειδυλλιακά, νερά. Κάπου εκεί ξεκινά ένα μυστήριο που κάπως συνδέεται με το διφορούμενο tagline της αφίσας του έργου «It's all about time». Μια πλοκή που, αν κρίνεις από την κλεψύδρα, σχετίζεται με τον χρόνο, αλλά και μια ταινία που θεματικά σκοπεύει να σχετιστεί με την έννοια του Χρόνου. Ίδωμεν.

Κατά τα φαινόμενα πάντως ο σκηνοθέτης, που εύχεσαι να ξαναβρεί κι ένα περιεχόμενο που να αντιστοιχηθεί στην αναγνωρισμένη ικανότητα του φακού του, θα χρησιμποιήσει την πρώτη ύλη της νουβέλας ακριβώς σαν πρώτη ύλη για την δική του ανησυχία - εδώ σε ζώνουν τα φίδια. Ο Σιάμαλαν ωστόσο, πέρα από τα υποκειμενικά κριτήρια, πέρασε την έρημο κάμποσων χρόνων, έφτασε στο αξιόλογο «The Visit», προχώρησε με το «Split» και συνέχισε με το «Glass», με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι.

Ο ίδιος, κατά το γνωστόν, αναλαμβάνει και την παραγωγή, η ταινία είναι ήδη σε φάση παραγωγής με γυρίσματα στην Δομινικανή Δημοκρατία και αναμένεται, εκτός απροόπτου, να προβληθεί στις αίθουσες από τις 23 Ιουλίου του 2021.