Τρέιλερ: Μέριλ Στριπ, Γκάρι Όλντμαν, Αντόνιο Μπαντέρας «ξεπλένουν» το «The Laundromat» του Σόντερμπεργκ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:35
29/8

Τρέιλερ: Μέριλ Στριπ, Γκάρι Όλντμαν, Αντόνιο Μπαντέρας «ξεπλένουν» το «The Laundromat» του Σόντερμπεργκ

Το πολύκροτο θέμα των τελευταίων χρόνων, με τις υπηρεσίες του δικηγόρου Μοσάκ Φονσέκα προς τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας (λίγο πριν το δούμε στο Netflix).

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Οι εποχές που ο Στίβεν Σόντερμπεργκ διακήρυττε εμφατικά πως εγκαταλείπει το σινεμά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, με το ίδιο να βρίσκει καταφύγιο σε πειράματα αφηγηματικής φύσεως, όπως το γύρισμα με iPhone του «Unsane», ή διανομής, όπως η εκτός στούντιο προώθηση του «Logan Lucky» και οι συνεργασίες του με το Netflix («High Flying Bird»). Όπως και να 'χει, όλα αυτά κρατούν τον Σόντερμπεργκ ενεργό στο χώρο, ο οποίος φέτος επιστρέφει (πάλι με την αρωγή του Netflix) με ένα εξαιρετικό καστ κι ένα φιλόδοξο πρότζεκτ.

Το «The Laundromat» ερευνά, όσο πιο αναλυτικά γίνεται, το γνωστό σκάνδαλο Panama Papers που πρωτοήρθε στην επικαιρότητα το 2015, όταν διέρρευσαν 11,5 εκατομμύρια έγγραφα της νομικής εταιρίας που διηύθυνε ο γνωστός δικηγόρος Μοσάκ Φονσέκα και αφορούσαν αμέτρητες υποθέσεις διακίνησης χρημάτων των οποίων οι κάτοχοι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. 

Στους βασικούς ρόλους συναντάμε τους θαυμάσιους Μέριλ Στριπ, Γκάρι Όλντμαν, Αντόνιο Μπαντέρας, μαζί με τους Ντέιβιντ Σουίμερ («Friends»), Γουίλ Φόρτε («Νεμπράσκα»), Ματίας Σέναρτς («Σώμα με Σώμα», «A Bigger Splash») και Σάρον Στόουν, με την οποία ο Σόντερμπεργκ πρόσφατα συνεργάστηκε στο τηλεοπτικό «Mosaic». 

Το «The Laundromat» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες της Αμερικής 27 Σεπτεμβρίου και για streaming στο Netflix στις 18 Οκτωβρίου.