Στοχεύστε εξωγήινους! Το διάσημο «Space Invaders» θα γίνει (με κάποιο τρόπο) ταινία - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:22
15/7

Στοχεύστε εξωγήινους! Το διάσημο «Space Invaders» θα γίνει (με κάποιο τρόπο) ταινία

Η New Line είδε αντίστοιχα παραδείγματα από video games χωρίς σενάριο που μεταφέρθηκαν στο σινεμά φέρνοντας κέρδος και επιχειρεί να κάνει το ίδιο με το εμβληματικό παιχνίδι της δεκαετίας του '80. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η ιστορία με τις μεταφορές των video games στο σινεμά έχει πολλά κεφάλαια και ένα από αυτά είναι οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια να έρθουν ιστορίες στη μεγάλη οθόνη από δημοφιλείς τίτλους παιχνιδιών στο παρελθόν που δεν έχουν όμως ουσιαστικά σενάριo. Το περσινό «Rampage» για παράδειγμα όπως και το φετινό «Detective Pikachu» κέρδισαν από τη δημοφιλία των ηρώων τους με ιστορίες που γράφτηκαν από την αρχή. 

Η New Line βλέποντας αυτή την τάση να επανέρχεται, αφού πρωτοξεκίνησε τη δεκαετία του '90 με παραδείγματα τα «Mortal Combat», «Street Fighter», επενδύει τώρα σε έναν τίτλο που ξέρουν οι πάντες έστω και αν πρέπει να επινοήσει μια στοιχειώδη πλοκή γι' αυτόν, καθώς στο παιχνίδι δεν υφίσταται τέτοια. Μιλάμε για το θρυλικό «Space Invaders», ένα από τα παιχνίδια που κυριάρχησαν στη δεκαετία του '80, με κυριότερο χαρακτηριστικό τον απλο σκοπό του (να σκοτώσεις εξωγήινους που κατεβαίνουν ομαδικά στην οθόνη) και την απουσία οριστικού φινάλε - όσο σκοτώνεις, παίρνεις πόντους και πάντα υπάρχει η πιθανότητα ένας στον κόσμο να σε ξεπεράσει. 

Το στούντιο λοιπόν έδωσε εντολή στον Γκρεγκ Ρούσο να γράψει ένα σενάριο που θα δικαιολογεί την εμπλοκή του παιχνιδιού στον τίτλο, λίγους μήνες μετά το σενάριο που παρέδωσε ο τελευταίος για τη νέα και πιο φιλόδοξη μεταφορά του «Mortal Combat». Ο Ρούσο εμπλέκεται γενικώς στη σχέση σινεμά και video games, καθώς το όνομά του συνδέεται και με το επικείμενο reboot του «Resident Evil». 

Όσο αναμένετε, θυμηθείτε τις επιδόσεις σας στο αγαπημένο παιχνίδι.