Στίβεν Σπίλμπεργκ μας χρωστούσες ένα μιούζικαλ! Ονειρικό τρέιλερ για το «West Side Story» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:11
16/9

Στίβεν Σπίλμπεργκ μας χρωστούσες ένα μιούζικαλ! Ονειρικό τρέιλερ για το «West Side Story»

I like the island Manhattan! Το «West Side Story» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την υπογραφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ σε μερικούς μήνες και έχει νέο υλικό για να γλυκάνει την αναμονή.

Από τον Πάνο Γκένα

Το πολυναμενόμενο «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ έρχεται τον Δεκέμβριο για να δώσει λίγο χρώμα και μελωδικές υποσχέσεις στο γκρίζο της επικαιρότητας. «Η ιστορία είναι κομμάτι μιας εποχής και αυτή η εποχή έχει επιστρέψει με σφοδρή κοινωνική οργή», είχει δηλώσει ο Σπίλμπεργκ στο Vanity Fair. «Ήθελα πραγματικά να αποτυπώσω την εμπειρία της μετανάστευσης των Πουερτορικανών στη Νέα Υόρκη και τον αγώνα τους για ζωή και οικογένεια απέναντι στην ξενοφοβία και την φυλετική προκατάληψη».

Η αλήθεια έιναι πως το «West SIde Story» αποτελεί μακροχρόνιο όνειρο του σκηνοθέτη. Με δεδομένο το πάθος του τόσο για το θεατρικό έργο όσο και για την κινηματογραφική, αριστουργηματική μεταφορά των Ρόμπινς και Γουάιζ των 10 Όσκαρ, ο Σπίλμπεργκ είχε δημοσιεύσει τον Οκτώβριο του 2019 την παρακάτω επιστολή για να γιορτάσει το τέλος των γυρισμάτων.

Είναι 12:01 π.μ., 28 Σεπτεμβρίου 2019 στα στούντιο Steiner του Brookyn Navy Yards της μεγάλης πόλης της Νέας Υόρκης και μόλις ολοκλήρωσα τα γυρίσματα της δική μας εκδοχής του West Side Story. Ήταν ένα ταξίδι χωρίς προηγούμενο: μία χαρούμενη, εντυπωσιακά συγκινητική, αδιάκοπα εκπληκτική συνάντηση με την ιστορία και τη μουσική ενός από τα σπουδαιότερα μιούζικαλ του κόσμου. Το εξαιρετικά ταλαντούχο, άκρως αφοσιωμένο, γενναιόδωρο και ακούραστο καστ και συνεργείο μου, έδωσαν στην ταινία μας όλα όσα έχουν και μπορώ ήδη να πω ότι η ταινία που θα κυκλοφορήσει στις 18 Δεκεμβρίου 2020 οφείλει τα πάντα σε αυτούς, το ίδιο και ο εξαιρετικά ευγνώμον σκηνοθέτης της.

Και αφού αναφέρω το θέμα της ευγνωμοσύνης. Κάθε μέρα των τελευταίων τεσσάρων ετών που ετοιμάζαμε, κάναμε κάστινγκ, φανταζόμασταν το West Side Story, εγώ και η ομάδα μου, το καστ, το συνεργείο περπατήσαμε στα χνάρια γιγάντων, του Λέοναρντ Μπερνστάιν, του Άρθουρ Λόρεντς, του Τζερόμ Ρόμπινς και του Στίβεν Σόντχαϊμ. Για το φως που έριξαν στον κόσμο, για τη διορατικότητα, την καθοδήγηση και την υποστήριξη του Σόντχαϊμ και για την ανοιχτόκαρδη υποστήριξη των διαχειριστών του έργου των Μπερνστάιν, Λόρεντς και Ρόμπινς, τους χρωστώ περισσότερα από όσα μπορώ να εκφράσω.

Γυρίσαμε το West Side Story σε όλη τη Νέα Υόρκη, από το Flatbush ως το Fort Tryon Park. Η πόλη μας δάνεισε την ομορφιά και την ενέργειά της και αξιοποιήσαμε βαθιά το μεγάλο, πολυπολιτισμικό, πολύπλευρο πνεύμα της. Επιπλέον, περάσαμε τρεις εξαιρετικές κινηματογραφικές εβδομάδες στο Paterson του New Jersey. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους ανθρώπους της Νέας Υόρκης και του Paterson, όχι μόνο για την ανοχή τους στα τρέιλερ, τις σκηνές, τους γερανούς και τις χορογραφίες στη μέση του δρόμου αλλά και για το θερμό καλωσόρισμα που συναντήσαμε παντού, από πεζούς και αστυνομικούς μέχρι τους γείτονες και τα παιδιά. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό το μιούζικαλ χωρίς εσάς.

Στίβεν Σπίλμπεργκ

Βραβεία, ιστορίες, παρασκήνιο, χορός και ανυπέρβλητη μουσική δεν επαρκούν για να αποδώσουν στην ολότητά του το μύθο που συνοδεύει το «West Side Story». Η εκμοντερνισμένη εκδοχή του σαιξπηρικού «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»  μέσα από τη θρυλική μουσική του Λέοναρντ Μπερνστάιν και το ιδιοφυές λιμπρέτο του Στίβεν Σόντχαϊμ ξεκίνησε το 1957 από το Μπρόντγουεϊ και κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη το 1961. Οι παθιασμένες ερμηνείες και η σύγχρονη προβληματική πάνω στη διαφορετικότητα και την προκατάληψη, έκαναν το «West Side Story» ξεχωριστό και ταυτόχρονα κορωνίδα ενός κινηματογραφικού είδους.

Περισσότερα από 50 χρόνια μετά, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ υπόσχεται να γεμίσει ξανά τις κινηματογραφικές αίθουσες με χρώμα και χορό, επιχειρώντας μία νέα ανάγνωση στο θεατρικό έργο. Ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί από παλιά την επιθυμία του να ασχοληθεί με το ριμέικ του «West Side Story». Μέχρι στιγμής, η πιο κοντινή μιούζικαλ σκηνή που είχε σκηνοθετήσει ήταν η εναρκτήρια σεκάνς του «Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού» με την Κέιτ Κάπσοου να τραγουδά το «Anything Goes» του Κόουλ Πόρτερ.

Με σεβασμό στην εθνική καταγωγή των χαρακτήρων και την αντιπροσώπευσή τους στη νέα ταινία, η πρωτοεμφανιζόμενη 17χρονη Ρέιτσελ Ζέγκλερ είναι η Μαρία (στην ταινία του '61 τον χαρακτήρα είχε υποδυθεί η Νάταλι Γουντ) και μαζί της θα δούμε τον βραβευμένο με Τόνι για το «Billy Elliot» Ντέιβιντ Άλβαρεζ στο ρόλο του αδερφού της Μπερνάρντο, την υποψήφια για Τόνι Αριάνα ΝτεΜπος («The Prom») που θα αναμετρηθεί με την κλασική ερμηνεία της Ρίτα Μορένο στο «America» ως νέα Ανίτα και τον Τζος Αντρές Ριβέρα (του σαρωτικού «Hamilton») στο ρόλο του Τσίνο.

«Όταν ανακοινώσαμε το πρότζεκτ πριν από ένα χρόνο, υποσχεθήκαμε ότι οι ρόλοι των Μαρία, Ανίτα, Μπερνάρντο, Τσίνο και των υπόλοιπων Sharks θα πήγαιναν σε ηθοποιούς με καταγωγή από τη λατινική Αμερική. Είμαι πολύ χαρούμενος που συγκεντρώσαμε ένα καστ που αντικατοπτρίζει το εντυπωσιακό εύρος ταλέντου της πολυπρόσωπης αμερικανικής, ισπανικής κοινότητας. Αισθάνομαι δέος με το ταλέντο αυτών των νεαρών ερμηνευτών και πιστεύω πως θα φέρουν μία καινούργια, ηλεκτρισμένη ενέργεια σ' αυτό το μεγαλοπρεπές μιούζικαλ που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», είχε σχολιάσει ο Σπίλμπεργκ πριν την έναρξη των γυρισμάτων.

Στην πρώτη φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει το καλοκαίρι βλέπουμε για πρώτη φορά τις συμμορίες των Jets και των Sharks. Από αριστερά προς τα δεξιά οι ηθοποιοί είναι οι:

Jets: Έζρα Μένας (Anybodys), Μπεν Κουκ (Mouthpiece), Σον Χάρισον Τζόουνς (Action), Μάικ Φάιστ (Riff, αρχηγός της συμμορίας), Πάτρικ Χίγκινς (Baby John) και Άνσελ Έλγκορτ (Tony)

Sharks: Ρέιτσελ Ζέγκλερ (Maria), Ντέιβιντ Άλβαρεζ (Bernardo), Τζούλιους Άντονι Ρούμπιο (Quique), Ρικάρντο Ζάγιας (Chago), Τζος Αντρές Ριβέρα (Chino), Σεμπάστιαν Σέρα (Braulio), Κάρλος Σάντσεζ Φαλού (Pipo).

Οι παραπάνω θα έχουν την τιμή να συμπρωταγωνιστούν με την πληθωρική, αειθαλή Ρίτα Μορένο των 89 ετών, τη βραβευμένη με Όσκαρ «Ανίτα» της πρωτότυπης ταινίας, η οποία θα επιστρέψει στο ριμέικ με έναν πρωτότυπο ρόλο.

Η Μορένο θα υποδυθεί τη Βαλεντίνα, την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού που εργάζεται ο Τόνι. «Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα πίστευα πως θα επισκεπτόμουν ξανά αυτό το καλλιτεχνικό επίτευγμα. Και το γεγονός πως το ζητάει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι απλά συναρπαστικό!», δήλωσε η Μορένο στο Deadline.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με τη Ρίτα Μορένο

Όσον αφορά τον Τόνι, ο «φρέσκος» Άνσελ Έλγκορτ του «Baby Driver», επιλέχθηκε μετά από μία χρονοβόρα διαδικασία κάστινγκ. Ο Έλγκορτ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην ταινία του Έντγκαρ Ράιτ οπότε ανυπομονούμε να τον δούμε να χορεύει και να τραγουδά «Maria».

Ο πολυβραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Τόνι Κούσνερ («Angels in America») συνεργάτης του Σπίλμπεργκ στα «Μόναχο» και «Λίνκολν», ανέλαβε τη διασκευή, και με την πολιτική επικαιρότητα εξαιρετικά παρούσα στην κινηματογραφική σεζόν, τις συζητήσεις και τις βραβεύσεις, φαίνεται πως το νέο «West Side Story» έχει πρόθεση να σχολιάσει το μεταναστευτικό και να ενσωματώσει στοιχεία ενός σύγχρονου κοινωνικού διαλόγου.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει 10 Δεκεμβρίου 2021. Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Στίβεν Σπίλμπεργκ μας χρωστούσες ένα μιούζικαλ! Ονειρικό τρέιλερ για το «West Side Story»
  • Στίβεν Σπίλμπεργκ μας χρωστούσες ένα μιούζικαλ! Ονειρικό τρέιλερ για το «West Side Story»
  • Στίβεν Σπίλμπεργκ μας χρωστούσες ένα μιούζικαλ! Ονειρικό τρέιλερ για το «West Side Story»
  • Στίβεν Σπίλμπεργκ μας χρωστούσες ένα μιούζικαλ! Ονειρικό τρέιλερ για το «West Side Story»
  • Στίβεν Σπίλμπεργκ μας χρωστούσες ένα μιούζικαλ! Ονειρικό τρέιλερ για το «West Side Story»
  • Στίβεν Σπίλμπεργκ μας χρωστούσες ένα μιούζικαλ! Ονειρικό τρέιλερ για το «West Side Story»
  • Στίβεν Σπίλμπεργκ μας χρωστούσες ένα μιούζικαλ! Ονειρικό τρέιλερ για το «West Side Story»