Επιστροφή στο Enterprise! Ο Νόα Χόλεϊ δίνει ζωή στο «Star Trek 4» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:51
20/11

Επιστροφή στο Enterprise! Ο Νόα Χόλεϊ δίνει ζωή στο «Star Trek 4»

Ο δημιουργός των «Fargo» και «Legion» μπαίνει στο ιστορικό franchise αναλαμβάνοντας το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας που θα ακολουθήσει το «Star Trek Beyond» του 2016.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Star Trek Beyond» του 2016 δεν παρουσιάστηκε ως ταινία που θα έκλεινε μια σύγχρονη τριλογία (αυτή που ξεκίνησε το 2009 με την ταινία-reboot), όμως η πορεία της στα παγκόσμια κινηματογραφικά ταμεία έδειχνε πως το τεράστιο αυτό franchise πήγαινε προς αυτή την κατεύθυνση ξαναβάζοντας ως προτεραιότητα τις σειρές που διαχειρίζεται. Στην πορεία προέκυψε ένα προσχέδιο για το «Star Trek 4» με την Ες Τζέι Κλάρκσον να γίνονταν η πρώτη γυναίκα που θα αναλάμβανε σενάριο και σκηνοθεσία ταινίας.

Το προσχέδιο έδινε βασικό ρόλο στον Κρις Χέμσγουορθ, ως πατέρα του Κέρκ (Κρις Πάιν) μέσω ταξιδιού στο χρόνο που κάνει ο δεύτερος για να βρει τον πρώτο. Σχετικά νωρίς και οι 2 ηθοποιοί αποχώρησαν από το project επικαλούμενοι προβλήματα στον καθορισμό της αμοιβής τους, ενώ στην πορεία παραδέχθηκαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του σεναρίου, κάτι που τελικά οδήγησε στο τελικό ναυάγιο του φιλμ από το οποίο αποχώρησε και η Κλάρκσον. Σε όλη αυτή την πορεία, η Paramount σχεδίαζε παράλληλα το «Star Trek» του Ταραντίνο, κάτι που ούτως ή άλλως θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητη ιδέα και αν γίνει ποτέ δε θα έχει σχέσει με το timeline των σημερινών ταινιών. 

Στο τελευταίο προστίθεται ένα εντελώς νέο project που θα αποτελέσει το «Star Trek 4», το οποίο θα αναλάβει πλήρως ένας από τους πιο πολυσυζητημένους σεναριογράφους των τελευταίων χρόνων, ο Νόα Χόλεϊ. Ο Χόλεϊ είναι η ψυχή της σειράς ανθολογίας «Fargo» (εμπνευσμένης από το ύφος της ταινία των αδερφών Κοέν), και του «Legion», ο οποίος έκανε το πρώτο σκηνοθετικό του βήμα στον κινηματογράφο με το «Lucy in the Sky», με τις κριτικές να είναι αρνητικές ως επί το πλείστον για τώρα. Για το «Star Trek», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline, ο Χόλεϊ θα γράψει και θα σκηνοθετήσει μια ιστορία από την αρχή, που σημαίνει ότι το προσχέδιο με το ταξίδι στο χρόνο πετάχτηκε στα σκουπίδα. Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, όλοι οι πρωταγωνιστές των ταινιών (Πάιν, Κουίντο, Σαλντάνα, Πεγκ) αναμένεται να επιστρέψουν.