Το Έπος των Σκαϊγουόκερ ολοκληρώνεται: Ένα βίντεο με ακυκλοφόρητο υλικό γιορτάζει τον μύθο των «Star Wars» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:55
29/11

Το Έπος των Σκαϊγουόκερ ολοκληρώνεται: Ένα βίντεο με ακυκλοφόρητο υλικό γιορτάζει τον μύθο των «Star Wars»

Το ένατο επεισόδιο «Star Wars» ολοκληρώνει ένα κινηματογραφικό ταξίδι 42 χρόνων με το πολυαναμενόμενο «Skywalker Η Άνοδος».

Από τον Πάνο Γκένα

Η Ντίσνεϊ μπορεί να έχει ανακοινώσει τηλεοπτικές σειρές για την πλατφόρμα Disney+ (το «Μandalorian» προβάλλεται ήδη με επιτυχία) και νέες ταινίες από τους Ράιαν Τζόνσον, Κέβιν Φάιγκι, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως το ένατο επεισόδιο «Star Wars» σε σκηνοθεσία Τζ. Τζ. Έιμπραμς θα βάλει τελεία στο Έπος της Οικογένειας Σκαϊγουόκερ μετά από τέσσερις δεκαετίες.

Από το «A Long Time ago» του 1977 και την εμβληματική φανφάρα του Τζον Γουίλιαμς μέχρι σήμερα, ο «Πόλεμος των Άστρων» έγινε μία «διαπλανητική» αναφορά της ποπ κουλτούρας, μεγαλώνοντας και διασκεδάζοντας γενιές. Φέτος το «Skywalker Η Άνοδος» φιλοδοξεί να συνδέσει όλους τους χαρακτήρες της κινηματογραφικής εννιαλογίας, παλιούς και νέους, να ικανοποιήσει τις μεγάλες προσδοκίες ενός ισχυρού fanbase χαρίζοντας ένα άξιο φινάλε και (ίσως) να προδιαγράψει συμβολικά το αφηγηματικό μέλλον της σειράς χρησιμοποιώντας το Skywalker στον τίτλο ως όρο που μπορεί να αντικαταστήσει τους Τζεντάι.

Λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία της ταινίας και με αφορμή την Ημέρα των Ευχαριστιών στην Αμερική, η Lucasfilm κυκλοφόρησε ένα βίντεο 3,5 λεπτών που συνδέει νοσταλγικά την κλασική τριλογία με τα σύγχρονα επεισόδια και περιέχει ακυκλοφόρητο υλικό με πρωταγωνιστές τους Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ κ.α.

Δείτε το βίντεο (και ας θυμηθούμε τα νιάτα μας!) παρακάτω.

Σε σενάριο των Έιμπραμς και Κρις Τέριο (Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το Επιχείρηση: Argo»), η επίσημη, και κρυπτική, σύνοψη του «Skywalker Η Άνοδος» που κυκλοφόρησε αναφέρει:

Η Lucasfilm και ο σκηνοθέτηςς Τζ. Τζ. Έιμπραμς ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά για να παρασύρουν τους θεατές σε ένα επικό ταξίδι σ' έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό με το «Star Wars: Skywalker H Άνοδος», τον καθηλωτικό επίλογο του επιδραστικού έπους των Σκάιγουοκερ, όπου νέοι θρύλοι θα γεννηθούν και η τελική μάχη για την ελευθερία πλησιάζει.

Το σίγουρο είναι πως οι δημιουργοί της νέας ταινίας έχουν εξάψει την περιέργεια του κοινού προλογίζοντας την επανεμφάνιση του σατανικού Αυτοκράτορα που θα τον υποδύεται ξανά ο Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, ενώ στο τελικό τρέιλερ η παρουσία της Κάρι Φίσερ που βασίζεται στο υλικό των γυρισμάτων του Επεισοδίου 7, η ευχή «Η Δύναμη μαζί σου» από τον Μαρκ Χάμιλ και η ατάκα «ρίχνω μία τελευταία ματιά» του C-3PO θα συγκινήσουν τους κινηματογραφικούς συνταξιδιώτες της διαστημικής εποποιίας. Όπως αναμενόταν, η Ρέι και ο Κάιλο Ρεν μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον του χορταστικού τρέιλερ, ενώ ο Αυτοκράτορας υπογραμμίζει πως η ένωσή τους θα είναι και η καταστροφή τους.

Να θυμίσουμε πως η Lucasfilm ανακοίνωσε την επιστροφή του Τζ. Τζ. Έιμπραμς στο ένατο Επεισόδιο «Star Wars» τον Σεπτέμβρη 2017, αντικαθιστώντας τον Κόλιν Τρέβοροου του «Jurassic World» που δεν τα πήγε καλά εμπορικά και καλλιτεχνικά στο «The Book of Henry». Στο καστ οι βασικοί Ντέιζι Ρίντλεϊ, Άνταμ Ντράιβερ (φέτος πρωταγωνιστεί και στο οσκαρικό «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπάουμπακ), Τζον Μπογιέγκα, Όσκαρ Άιζακ θα συναντήσουν ξανά τους Λουπίτα Νιόνγκο, Κέλι Μέρι Τραν, Ντόμναλ Γκλίσον, τους «νέους» Ρίτσαρντ Γκραντ και Κέρι Ράσελ, ενώ μαζί με τον ΜακΝτίαρμιντ, ο Μπίλι Ντι Γουίλιαμς - πρώτος Λάντο Καλρίσιαν από την Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» του 1980 - επιστρέφει στο σύμπαν του «Star Wars».

Το «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος» κυκλοφορεί στις αίθουσες 18 Δεκεμβρίου 2019.