Το ακυρωμένο σενάριο του τελευταίου «Star Wars» είχε πολλές διαφορές σε σχέση με την ταινία που είδαμε - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:27
16/1

Το ακυρωμένο σενάριο του τελευταίου «Star Wars» είχε πολλές διαφορές σε σχέση με την ταινία που είδαμε

Διέρρευσε το σενάριο του Κόλιν Τρέβοροου με τίτλο «Duel of the Fates», που γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και θα ολοκλήρωνε αρχικά τη saga των Skywalker.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Rise of Skywalker» ολοκλήρωσε μια saga 40 περίπου ετών με ισχυρό αποτύπωμα σε διαφορετικές γενιές όλου του πλανήτη όμως παραμένει, ως τώρα τουλαχιστόν, ένα χλιαρό φινάλε σύμφωνα με τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας του κοινού. Από τους κριτικούς, τους δείκτες του imdb και τα πιο εσωτερικά forum, η ταινία του Τζέι Τζέι Έιμπραμς έμεινε ως ένα φιλμ με προβλήματα στην πλοκή, τον ρυθμό και την ανάπτυξη των χαρακτήρων, από τους παλιότερους ως τους νέους, όπως τον χαρακτήρα της Rose.

Για το τρίτο φιλμ η ιστορία είναι γνωστή από το παρελθόν, είχε ανατεθεί στον Κόλιν Τρέβοροου (του «Jurassic World») να το γυρίσει από το 2015, πριν ακόμη κυκλοφορήσει το «Force Awakens». Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Disney ανακοίνωσε πως σταματά η συνεργασία με τον Τρέβοροου και τον συνεργάτη του Ντέρεκ Κόνολι, καθώς οι απόψεις του στούντιο και των δημιουργών για την τροπή που θα έπαιρνε η νέα τριλογία ήταν διαφορετικές. Ξανά πίσω ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς που μαζί με τον Κρις Τέριο πήραν το credit του screenplay, ενώ στους Τρέβορου και Κόνολι δόθηκε το credit του story πιστοποιώντας πως κάποια μέρη από  το δικό τους σενάριο κρατήθηκαν στο καινούριο.

Ήταν αναμενόμενο, ειδικά μετά τις αντιδράσεις για τα σεναριακά ατοπήματα της ταινίας, να διαρρεύσει κάποιο από τα drafts που άφησε πίσω του ο Τρέβοροου, παρά την ισχύ της Disney που φροντίζει να κρατά κλειστές τέτοιες πληροφορίες. Αυτό κατάφερε ο Youtuber και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Μάιερ Μπουρνέτ, ο οποίος πήρε στα χέρια του ένα από τα αρχικά drafts και έφτιαξε ένα βίντεο που διαρκεί σχεδόν όσο το «Rise of Skywalker» (136 λεπτά!) και αναλύει τα όσα υπάρχουν σε αυτό. Στο βίντεο κάνει σαφές πως αυτό δεν ήταν το τελικό σενάριο αλλά περιέχει μέσα πολλές από τις ιδέες που ήθελε να υποστηρίξει ο Τρέβοροου και επέφεραν μάλλον την κόντρα με τη Disney. 

Tο σενάριο έχει τίτλο «Duel of the Fates» και γράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2016, 9 μήνες δηλαδή πριν την αποχώρηση του σκηνοθέτη και μεταξύ άλλων επαναφέρει τον Palpaine μόνο σε μορφή ενός Holocron που γράφτηκε για τον Darth Vader, χωρίς να  ανασταίνεται ή να έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην πλοκή. Επίσης δεν σχετίζεται καθόλου με τη Ray. Ακόμη, η Rose έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο φιλμ, οι γονείς της Ray ήταν όντως ασήμαντοι και σκοτωμένοι από τα χέρια του Kylo Ren, ο οποίος πεθαίνει με την παρουσία των πνευμάτων των Obi-Wan, Yoda και Luke που προσπαθούν να του δώσουν μια τελευταία ευκαιρία.

Για όσους έχουν όρεξη, ιδού όλο το βίντεο με την ανάλυση του σεναρίου: