Sundance 2020: To φεστιβάλ των ανεξάρτητων ανακοίνωσε το φετινό του πρόγραμμα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
18:06
5/12

Sundance 2020: To φεστιβάλ των ανεξάρτητων ανακοίνωσε το φετινό του πρόγραμμα

Τα βλέμματα όλου του φεστιβαλικού κυκλώματος θα είναι στη χιονισμένη πόλη της Γιούτα, εκεί όπου θα αναζητήσουν καταφύγιο οι σημαντικότερες ανεξάρτητες αμερικανικές ταινίες της επόμενης χρονιάς - καθώς και πολλές νέες φωνές από όλο τον κόσμο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

50 μέρες περίπου πριν το φεστιβάλ που επισημοποιεί την έναρξη της νέας φεστιβαλικής χρονιάς, το Sundance παρουσίασε χθες 118 ταινίες μεγάλο μήκους που θα συμπεριληφθούν στο νέο του πρόγραμμα. Οι ανακοινώσεις αφορούν τα τέσσερα διαγωνιστικά τμήματα, τις πρεμιέρες ταινιών που προβάλλονται εκτός διαγωνιστικού και συνήθως παίρνουν τη μερίδα του λέοντος στη δημοσιότητα, οι ταινίες του προγράμματος NEXT και οι μεταμεσονύκτιες ταινίες. 

Προσπαθώντας να βγάλουμε μια σειρά επιλογών από το φετινό πρόγραμμα, καθώς η πλειοψηφία αυτών μας οδηγεί σε αχαρτογράφητα νερά ακόμη, βρίσκουμε κυρίως στις πρεμιέρες μια σειρά από φιλμ που λογικά θα μας απασχολήσουν αρκετά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το αμερικανικό ριμέικ του «Force Majeure», με τίτλο «Downlhill» και πρωταγωνιστές τη Τζούλια Λιούις-Ντρέιφους και τον Γουίλ Φέρελ, το βιογραφικό φιλμ  «The Glorias» που γύρισε η Τζούλι Τέιλορ για την αμερικανίδα ακτιβίστρια Γκλόρια Στάινεμ, το επίσης βιογραφικό «Tesla» του Μάικλ Αλμερέιδα. 

Επίσης, η Τέιλορ Σουίφτ θα δώσει λίγη από τη λάμψη της στο ντοκιμαντέρ «Miss Americana» της Λάνα Γουίλσον, ενώ ο Ρον Χάουαρντ φαίνεται πως μετατοπίζεται σταδιακά στο non-fiction καθώς μετά το «Pavarotti» επιστρέφει με κάτι εντελώς διαφορετικό, ένα χρονικό της φονικής πυρκαγιάς που έγινε στη Βόρεια Καλιφόρνια το 2018. Ακόμη, επιστρέφουν σκηνοθέτες που έγιναν γνωστοί μέσω του φεστιβάλ σαν τη Μιράντα Τζουλάι που θα παρουσιάσει το τρίτο της φιλμ με τίτλο «Kajillionaire», τη Ντι Ρις (του «Mudbound») που θα παρουσιάσει το «The Last Thing He Wanted» με πρωταγωνίστρια την Αν Χάθαγουεϊ καθώς και ο Μπεν Ζάιτλιν που επανέρχεται μετά τα ...μυθικά «Μυθικά Πλάσματα του Νότου» με το «Wendy».

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του φεστιβάλ για τις ταινίες που θα προβληθούν σε όλες τις κατηγορίες. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 23 Ιανουαρίου - 2 Φεβρουαρίου