Coming to theatres! Ο Κρίστοφερ Νόλαν «αναστρέφει» τον χρόνο στο νέο τρέιλερ του «Tenet» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:31
22/5

Coming to theatres! Ο Κρίστοφερ Νόλαν «αναστρέφει» τον χρόνο στο νέο τρέιλερ του «Tenet»

Με ένα (σχεδόν συγκινητικό) κλείσιμο που υπόσχεται την προβολή του στις αίθουσες, η πολυαναμενόμενη ταινία του Νόλαν κυκλοφόρησε νέο, χορταστικό τρέιλερ.

Από τον Πάνο Γκένα

«Σου έχω μία λέξη. Tenet. Ανοίγει τις σωστές πόρτες». Με αυτή την φράση ξεκινά το νέο τρέιλερ της φιλόδοξης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν και ευχόμαστε - μεταξύ άλλων - να εννοεί και τις πόρτες των κινηματογραφικών αιθουσών σε παγκόσμιο, και στα πλαίσια του επιτρεπτού, επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το «Tenet» παραμένει η μοναδική αμετακίνητη κυκλοφορία του επόμενου τετραμήνου και κλείνει το καινούργιο τρέιλερ με την ελπιδοφόρα φράση Coming to Theatres.

Μετά τις αναβολές εξόδου και ακυρώσεις γυρισμάτων λόγω της πανδημίας, την ώρα που η κινηματογραφική βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή κατάσταση που διαταράσσει ακόμη περισσότερο την παραδοσιακή vs streaming διανομή ταινιών (διαβάστε περισσότερα εδώ), η Warner σε μία προσπάθεια στήριξης των αιθουσών εμμένει στην κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου (κι εμπορικότατου) «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν.

«Είμαστε δεσμευμένοι - και ενθουσιασμένοι - για την επερχόμενη κυκλοφορία του "Tenet" στις αίθουσες το καλοκαίρι ή όποτε ανοίξουν ξανά οι αίθουσες. Υποστηρίζουμε την εμπειρία της κινηματογραφικής αίθουσας και οι συνεργάτες μας έχουν τη σιγουριά πως οι τίτλοι μας, όπως τα "Tenet" και "Wonder Woman 1984", ανήκουν στο είδος των ταινιων που το κοινό ανυπομονεί να δει όταν επιστρέψει στους κινηματογράφους», είχε δήλωσει η Αν Σαρνόφ, Πρόεδρος της Warner Bros, ενώ ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν έπαψε στιγμή να δουλεύει γι' αυτήν έχοντας προορισμό την κινηματογραφική αίθουσα.

Υπενθυμίζουμε πως οι θερινοί κινηματογράφοι ανοίγουν από 1η Ιουνίου στην Ελλάδα, ενώ δεν υπάρχει ακόμα κάποια ενημέρωση για το μέλλον των κλειστών αιθουσών. Το σίγουρο είναι πως λόγω ειδικών μέτρων και περιορισμών στην πληρότητα, ταινίες όπως το «Tenet» δεν θα πιάσουν το εμπορικό ταβάνι που είχαν δυνητικά, αλλά θα αποτελέσουν ένα ισχυρό τονωτικό στην αγορά και μία εμψυχωτική κίνηση για τον χώρο.

Το μυστικοπαθές «Tenet» είναι μία πρωτότυπη κατασκοπευτική περιπέτεια, στην οποία ο χρόνος (γνωστή εμμονή του σκηνοθέτη) παίζει σημαντικό ρόλο στην αφήγηση, ενώ η καρκινική γραφή του τίτλου προϊδεάζει για τη δυνατότητα μίας παλίνδρομης ροής. Το εκλεκτό καστ αποτελείται από τους Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κλεμενς Ποεσί και Ντιμπλ Καπάντια, οι οποίοι συναντούν για πρώτη φορά τον Νόλαν, πλάι στον Κένεθ Μπράνα («Dunkirk») και τον Μάικλ Κέιν, που συνεχίζει μια παράδοση ετών συνεργασίας μαζί του. 

Η ταινία θα βγει στις αιθουσες 17 Ιουλίου 2020 (16 Ιουλίου για Ελλάδα). Fingers crossed.

Διαβάστε ακόμα:
Θερινά σινεμά: Οι ταινίες που θα προβληθούν το καλοκαίρι 2020