«The Kindergarten Teacher»: Η Μάγκι Τζίλενχαλ σήμερα στις Νύχτες Πρεμιέρας! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:23
26/9

«The Kindergarten Teacher»: Η Μάγκι Τζίλενχαλ σήμερα στις Νύχτες Πρεμιέρας!

Μια από τις καλύτερες ταινίες του φετινού Sundance, με μια εξαιρετική ερμηνεία από την Μάγκι Τζίλενχαλ, προβάλλεται σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας!

Από τον Κωστή Θεοδοσόπουλο

Η ερωτική ζωή της Λίζα αδρανεί, τα παιδιά της δείχνουν να την αγνοούν και η καθημερινότητα κυλά βασανιστικά στο νεοϋορκέζικο νηπιαγωγείο που εργάζεται ως δασκάλα. Κάποια μαθήματα ποίησης αποτελούν τη μόνη της διέξοδο, μέχρι τη στιγμή  όλα στη ζωή της αλλάζουν εξαιτίας του 5χρονου Τζίμι και της ανεξήγητης ικανότητάς του να σκαρώνει ποιήματα χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο και σύνταξη που παραπέμπουν σε μυαλό ενηλίκου. Πεπεισμένη πως πρόκειται για ένα παιδί-θαύμα και προβάλλοντας πάνω του δικά της κενά, η Λίζα αναλαμβάνει την πνευματική καθοδήγηση του μικρού. Μόνο που ο αρχικός ενθουσιασμός της σταδιακά μεταμορφώνεται σε επικίνδυνη ψύχωση. 

Ριμέικ της ομώνυμης ισραηλινής ταινίας του Ναντάβ Λαπίντ, το «Kindergarten Teacher» είναι ένα ήπιων τόνων και υπόγειας έντασης ψυχολογικό δράμα, με μια εξαιρετική Μάγκι Τζίλενχαλ να ξεδιπλώνει το θαυμαστό εύρος της ερμηνευτικής της παλέτας.

Υπεύθυνη για τη σκηνοθεσία είναι η Νεοϋορκέζα Σάρα Κολάντζελο, που έχει παρουσιάσει μικρού μήκους δουλειές της σε διάφορα φεστιβάλ (Sundance, SXSW, Tribeca), ενώ το ντεμπούτο της στο μεγάλο μήκος, «Little Acidents», έκανε πρεμιέρα στο Sundance του 2014 και προτάθηκε εν συνεχεία για τα Independent Spirits της επόμενης χρονιάς.