Τραγουδώντας «Grease» στην Greece! Πρώτο κλιπ από το «The Trip to Greece» με Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:28
20/3

Τραγουδώντας «Grease» στην Greece! Πρώτο κλιπ από το «The Trip to Greece» με Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον

Η ταινία του Μάικλ Γουιντερμπότομ θα πραγματοποιούσε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο (αναβληθέν) κινηματογραφικό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Από τον Πάνο Γκένα

Το «The Trip to Greece», τέταρτο μέρος της αναγνωρισμένης τηλεοπτικής σειράς «The Trip» (έχουν προηγηθεί τα «The Trip to Italy» και «The Trip to Spain») με πρωταγωνιστές τους Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον είχε ετοιμάσει βαλίτσες για την Τραϊμπέκα, Φεστιβάλ που τα τελευταία χρόνια έχει τιμήσει ελληνικές παραγωγές αφού τα «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη και «Ο Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου είχαν κερδίσει αμφότερα τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας τα δυο τελευταία χρόνια.

Το Φεστιβάλ μπορεί να αναβλήθηκε εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, η παραγωγή όμως δημοσίευσε το πρώτο κλιπ με μιούζικαλ τόνους θυμίζοντας πως η ταινία έχει (μέχρι στιγμής) ημερομηνία κυκλοφορίας 15 Μαΐου και On Demand ψηφιακή κυκλοφορία στις 21 Μαΐου.

Το «The Trip to Greece» εμπνέεται από την Οδύσσεια του Ομήρου και το ταξίδι του Οδυσσέα πίσω στην πατρίδα του και την οικογένειά του στην Ιθάκη. Οι ηθοποιοί υποδύονται φανταστικές εκδοχές του εαυτού τους καθώς διασχίζουν την Ελλάδα σε ένα ταξίδι έξι ημερών. Ως ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό ταξίδι-δρόμου, η σειρά σκοπεύει να δείξει τους πρωταγωνιστές να απολαμβάνουν ό,τι καλύτερο έχει η Ελλάδα στον πολιτισμό, τη διατροφή και τη φιλοξενία.

Η σειρά περιλαμβάνει γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους όπως ο Ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς, η Αρχαία Αγορά της Αθήνας, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το νησί της Ύδρας, το  Σπήλαιο του Διρού, το  Παλάτι του Νέστορα, το Νιόκαστρο Ναυαρίνου στην Πύλο,  η Αρχαία Στάγειρα, καθώς και πολλά γυρίσματα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Αθήνα, Ύδρα, Λέσβο, Χαλκιδική, Πήλιο, Καβάλα και Πελοπόννησο. Σε κάθε χώρο συζητούνται θέματα όπως η ιστορία της Αθήνας και η ανάπτυξη της Ακρόπολης, η Δημοκρατία και η ιδέα της Πόλης και της πόλης-κράτους στην Ελλάδα, καθώς και η ιστορία και η προέλευση του αρχαίου Δράματος, της Τραγωδίας και της Κωμωδίας.

Πως σχολιάζουν ο Στιβ Κούγκαν και ο Ρομπ Μπράιντον τις κωμωδίες του Αριστοφάνη και τις μεγάλες τραγωδίες του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους; Τι λένε για τον Ναό του Απόλλωνα, τη λειτουργία του Μαντείου των Δελφών και τη σημασία της Πυθίας κατά τη διάρκεια 1000 χρόνων της Ελληνικής ιστορίας; Πώς σχολιάζουν το δίπολο Δημοκρατία vs Τυραννία; Τον Αθηναϊκό και τον Πελοποννησιακό πόλεμο ή την εκδοχή του Πλάτωνα για τον θάνατο του Σωκράτη; 

Παραγωγοί της σειράς είναι η Μελίσσα Πάρμεντερ και ο Τζος Χάιμς και εταιρείες παραγωγής οι Revolution films, Baby Cow και SmallMan Productions. Tις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει ο Τρίσταν Γουέιλι της εταιρείας Goalpost, ενώ τη διανομή στην Ελλάδα η Filmtrade.