8:45
27/1

Τρέιλερ: Νικόλ Κίντμαν και Χιου Γκραντ στη νέα σειρά του HBO «The Undoing»

Με θέμα τα ψέματα που έμεναν κρυφά για χρόνια πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός φαινομενικά «τέλειου» γάμου, η Κίντμαν επιστρέφει σε μία νέα σειρά του HBO. 

Από τον Πάνο Γκένα

Το υπερ-επιτυχημένο συνδρομητικό κανάλι ΗΒΟ κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «The Undoing», μιας από τις πιο αναμενόμενες φετινές παραγωγές του που θα προβληθεί τον Μάιο.

Μετά τον δεύτερο κύκλο «Big Little Lies» και λίγο πριν ασχοληθεί με την παραγωγή του «Εννιά Τελείως Άγνωστοι» (πάλι σε βιβλίο της Λιάν Μοριάρτι), η πολυάσχολη Νικόλ Κίντμαν συνεργάζεται με τη βραβευμένη με Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας Σουζάν Μπίερ («Ίσως, Αύριο») και σκηνοθέτιδα του «The Night Manager», για το «The Undoing» μια σειρά βασισμένη στο βιβλίο «You Should Have Known» της Τζιν Χανφ Κόρελιτζ.

Η Κίντμαν θα υποδυθεί την Γκρέις, μια ψυχολόγο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο, συμβουλεύοντας γυναίκες να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και να μη κρίνουν τους άντρες βασισμένες σε πρώτες εντυπώσεις. Η ζωή της αποτελεί παραδειγμα για όσα λέει, ούσα παντρεμένη με ένα παιδί και μια πολύ γαλήνια καθημερινότητα. Τα όσα διδακτικά αναφέρει όμως ανατρέπονται σε μια στιγμή, στο άκουσμα μιας βίαιης δολοφονίας με την οποία σχετίζεται ο σύζυγός της, ο οποίος με τη σειρά του εξαφανίζεται, διαλύοντας εντελώς την εικόνα της ηρωίδας για την ως τότε ζωή της. 

Το βιβλίο της Κόρελιτζ κυκλοφόρησε το 2014 και συχνά περιγράφεται ως συγγενικό με το «Gone Girl» της Τζίλιαν Φλιν, έχοντας παρόμοιες δομές ως προς τη διαχείριση του «φαίνεσθαι» ενός γάμου και του τί πραγματικά συμβαίνει πίσω από αυτόν.

«Το να επιλέγεις να μην γνωρίζεις πράγματα αποτελεί μία συναρπαστική πτυχή της ανθρώπινης φύσης», δήλωσε η Κίντμαν πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της Ένωσης Κριτικών Τηλεόρασης. «Το εξαιρετικό με τη συγκεκριμένη σειρά - κι αυτό που με ώθησε να συμμετέχω - είναι πως συμβαίνουν τόσες αντροπές, που τίποτα δεν είναι αυτό που νομίζεις αρχικά. Το θέμα της, η άρνηση στην οποία ζουν οι χαρακτήρες, η τάση που έχουν όλοι να αντλούν ψευδείς αφηγήσεις για το ποιοι ήταν, ποιοι είναι οι σύντροφοί τους, ποιοι είναι οι άνθρωποι στη ζωή τους και η δημιουργία μιας ανθεκτικής αυταπάτης, με προσέλκυσε».

Μαζί με την Νικόλ Κίντμαν θα δούμε τον Χιου Γκραντ στο ρόλο του συζύγου της, κι αν έχετε απορία για το αν συζητούσαν το «Πάντινγκτον» (και οι δυο υποδύθηκαν τους «κακούς» στις δυο εξαιρετικές ταινίες) στα παρασκήνια, η Κίντμαν σας έχει απάντηση: «Συζητούσαμε για τον Πάντινγκτον πριν το γύρισμα κάθε σκηνής». Μαζί τους ο σαρδόνιος Ντόναλντ Σάδερλαντ και ο ΄Έντγκαρ Ραμίρεζ («The Assassination of Gianni Versace»).

Το σενάριο της σειράς ανέλαβε ο θρυλικός τηλεοπτικός παραγωγός Ντέιβιντ Κέλι, συνεργάτης της Κίντμαν και στο «Big Littile Lies», δημιουργώντας έτσι μία δημιουργική τριπλέτα σίγουρης επιτυχίας για το HBO.