«The Undoing»: Ένας φόνος ανατρέπει τη ζωή των Νικόλ Κίντμαν και Χιου Γκραντ στη νέα σειρά του HBO - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:45
24/9

«The Undoing»: Ένας φόνος ανατρέπει τη ζωή των Νικόλ Κίντμαν και Χιου Γκραντ στη νέα σειρά του HBO

Με θέμα τα ψέματα που έμεναν κρυφά για χρόνια πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός φαινομενικά «τέλειου» γάμου, η Κίντμαν επιστρέφει σε μία νέα σειρά του HBO. 

Από τον Πάνο Γκένα

Το υπερ-επιτυχημένο συνδρομητικό κανάλι ΗΒΟ συνεργάζεται ξανά με το δημιουργικό δίδυμο του «Big Little Lies» Νικόλ Κίντμαν και (παραγωγού) Ντέιβιντ Κέλι για το «The Undoing», μια από τις πιο αναμενόμενες φετινές παραγωγές του. Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει η βραβευμένη με Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας Σουζάν Μπίερ («Ίσως, Αύριο»), η οποία είχε δείξει θετική τηλεοπτική γραφή στο «Night Manager», και το σενάριο βασίζεται στο best-seller «You Should Have Known» της Τζιν Χανφ Κόρελιτζ.

Η Κίντμαν υποδύεται την Γκρέις, μια ψυχολόγο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο, συμβουλεύοντας γυναίκες να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και να μη κρίνουν τους άντρες βασισμένες σε πρώτες εντυπώσεις. Η ζωή της αποτελεί παραδειγμα για όσα λέει, ούσα παντρεμένη με ένα παιδί και μια πολύ γαλήνια καθημερινότητα. Τα όσα διδακτικά αναφέρει όμως ανατρέπονται σε μια στιγμή, στο άκουσμα μιας βίαιης δολοφονίας με την οποία σχετίζεται ο σύζυγός της, ο οποίος με τη σειρά του εξαφανίζεται, διαλύοντας εντελώς την εικόνα της ηρωίδας για την ως τότε ζωή της. 

Το βιβλίο της Κόρελιτζ κυκλοφόρησε το 2014 και συχνά περιγράφεται ως συγγενικό με το «Gone Girl» της Τζίλιαν Φλιν, έχοντας παρόμοιες δομές ως προς τη διαχείριση του «φαίνεσθαι» ενός γάμου και του τί πραγματικά συμβαίνει πίσω από αυτόν.

«Το να επιλέγεις να μην γνωρίζεις πράγματα αποτελεί μία συναρπαστική πτυχή της ανθρώπινης φύσης», είχε δηλώσει η Κίντμαν στο συνέδριο της Ένωσης Κριτικών Τηλεόρασης. «Το εξαιρετικό με τη συγκεκριμένη σειρά - κι αυτό που με ώθησε να συμμετέχω - είναι πως συμβαίνουν τόσες αντροπές, που τίποτα δεν είναι αυτό που νομίζεις αρχικά. Το θέμα της, η άρνηση στην οποία ζουν οι χαρακτήρες, η τάση που έχουν όλοι να αντλούν ψευδείς αφηγήσεις για το ποιοι ήταν, ποιοι είναι οι σύντροφοί τους, ποιοι είναι οι άνθρωποι στη ζωή τους και η δημιουργία μιας ανθεκτικής αυταπάτης, με προσέλκυσε».

Μαζί με την Νικόλ Κίντμαν θα δούμε τον Χιου Γκραντ στο ρόλο του συζύγου της, κι αν έχετε απορία για το αν οι δυο τους συζητούσαν το «Πάντινγκτον» στα παρασκήνια (υποδύθηκαν τους «κακούς» στις δυο εξαιρετικές ταινίες), η Κίντμαν σας έχει απάντηση: «Μιλούσαμε για τον Πάντινγκτον πριν το γύρισμα κάθε σκηνής». Μαζί τους στο «The Undoing» συμπρωταγωνιστούν ο σαρδόνιος Ντόναλντ Σάδερλαντ και ο ΄Έντγκαρ Ραμίρεζ («The Assassination of Gianni Versace»).

Το «Undoing» είχε αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας τον περασμένο Μάιο, αλλά λόγω πανδημίας μετακινήθηκε. Η νέα ημερομηνία πρεμιέρας του είναι η 25η Οκτωβρίου.