The real... Thing! Ο Τιμ Μπέρτον διασκευάζει την «Οικογένεια Άνταμς» για την τηλεόραση - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:53
23/10

The real... Thing! Ο Τιμ Μπέρτον διασκευάζει την «Οικογένεια Άνταμς» για την τηλεόραση

Ο Τιμ Μπέρτον επιστρέφει σε gothic μονοπάτια και υιοθετεί την «Οικογένεια Άνταμς» ως επόμενο δημιουργικό πρότζεκτ. Κι άργησε!

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Τιμ Μπέρτον είναι δημιουργός που μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές της δεκαετίας του '90, επισημαίνοντας με ευαισθησία την τρυφερή καρδιά του ερέβους. Τα τελευταία χρόνια παραστράτησε σε εμπορικά μονοπάτια, χάνοντας λίγο από το μαγικό του άγγιγμα, αυτή τη φορά όμως φαίνεται να βρήκε την «οικογένειά» του!

Σύμφωνα με το Deadline, ο Μπέρτον είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα στην μικρή οθόνη, διασκευάζοντας «ταιριαστά» την «Οικογένεια Άνταμς». Η ανατριχιαστική, μακάβρια οικογένεια που πρωτοσυστήθηκε τηλεοπτικά το 1964 και αργότερα μεταπήδησε στο σινεμά σε σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ με ιδανικούς πρωταγωνιστές τους Αντζέλικα Χιούστον, Ραούλ Τζούλια, Κριστίνα Ρίτσι (πρόσφατα κυκλοφόρησε και ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων) θα επιστρέψει στην τηλεοπτική εστία της.

Η νέα σειρά θα τοποθετείται χρονικά στο σήμερα και θα ακολουθεί την υποκειμενική οπτική της Τετάρτης. Ο Μπέρτον θα συνεργαστεί με τους Μάιλς Μίλαρ και Άλφρεντ Γκοφ (δημιουργούς των «Smallville» και «Into the Badlands») για την ανάπτυξή της, ενώ ήδη ενδιαφέρονται αρκετοί streaming και μη αγοραστές. 

Να θυμίσουμε πως ο Μπέρτον είχε σκηνοθετήσει το 1986 το «Ο Αλαντίν και το Μαγικό Λυχνάρι» από τα τηλεοπτικά «Νεραϊδοπαραμύθια» («Faerie Tale Theatre», 1982 - 1987) της Σέλεϊ Ντιβάλ. Στην «Οικογένεια Άνταμς» προτίθεται να σκηνοθετήσει το σύνολο των επεισοδίων.

Να περιμένουμε Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Τζόνι Ντεπ στους ρόλους της Μορτίσια και του Γκόμεζ;