Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στον πλανήτη Αρράκις ως πρωταγωνιστής του «Dune» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:11
17/7

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στον πλανήτη Αρράκις ως πρωταγωνιστής του «Dune»

Η «βίβλος» της επιστημονικής φαντασίας ανοίγει ξανά στη μεγάλη οθόνη!

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά από μία αξιοσημείωτη πορεία στη...γη, ο Ντενί Βιλνέβ, ο σκηνοθέτης του «Arrival» και «Blade Runner 2049» ταξιδεύει πλέον στον πλανήτη Αρράκις!  Και ίσως το εισιτήριο είναι με επιστροφή. Σε συνέντευξή του στη Le Presse πριν λίγο καιρό, ο Βιλνέβ επιβεβαίωσε πως το «Dune» θα κυκλοφορήσει σε δυο μέρη. «Ευχόμουν να μπορούσα να σκηνοθετήσω και τις δυο ταινίες μαζί, αλλά θα ήταν πάρα πολύ ακριβό. Θα το κάνουμε μία ταινία τη φορά», διευκρίνησε ο σκηνοθέτης που απάντησε πως τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν «σύντομα». 

Ο Βιλνέβ είχε εκφράσει την επιθυμία του να χωρίσει το «Dune» σε δυο ταινίες από τον Μάρτιο. Καλεσμένος τότε στο Place des Arts του Μόντρεαλ, ο Καναδός σκηνοθέτης που είδε το «Blade Runner 2049» να κερδίζει φέτος δυο Όσκαρ (Οπτικών Εφέ και Φωτογραφίας για τον θρυλικό Ρότζερ Ντίκινς), είχε κάνει σαφές πως: «Το "Dune" θα χρειαστεί πιθανότατα δυο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Στόχος είναι να κάνουμε δυο ταινίες, ίσως και περισσότερες». 

Οι θαυμαστές του έργου του Χέρμπερτ μπορούν να είναι ήσυχοι λοιπόν, μιας και το πυκνό μυθιστόρημα του 1965 δεν θα «συρρικνωθεί» σε μία διωρη ταινία. Το σενάριο υπογράφει ο Έρικ Ροθ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος των «Forrest Gump», «The Insider» και «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον».

Με την παραγωγή να βρίσκεται στα πρώτα στάδια, αρχίζουμε σιγά σιγά να μαθαίνουμε και τα πρώτα ονόματα ηθοποιών που θα στηρίξουν το έργο του Βιλνέβ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, ο Τιμοτέ Σαλαμέ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για τον ρόλο του Πολ Ατρείδη, αυτόν που είχε παίξει ο Κάιλ ΜακΛάχλαν στην ταινία που έκανε ο Ντέιβιντ Λιντς το 1984. 

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως πριν χρόνια το σχέδιο γυρόφερνε ο Χοδορόφσκι, ενώ στις αρχές του '80 ο Ρίντλεϊ Σκοτ είχε απορρίψει την κινηματογραφική διασκευή του «Dune» προκειμένου να ασχοληθεί με το «Blade Runner». Τελικά το «Dune» βρήκε το δρόμο του στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1984 με οδηγό τον Ντέιβιντ Λίντς, ο οποίος παρέδωσε ένα αμφιλεγόμενο και σχετικά αδύναμο φιλμ με πρωταγωνιστή τον Κάιλ ΜακΛάχλαν στο ρόλο του Πολ Ατρείδη. 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη

Ο Αρράκις, γνωστός και ως Ντιουν είναι το μοναδικό μέρος σε ολόκληρο το γνωστό σύμπαν όπου υπάρχουν φυσικά αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία. Ο Πολ θα σφραγίσει το μέλλον του πλανήτη και ολόκληρης της Αυτοκρατορίας αναλαμβάνοντας να πάρει εκδίκηση για την συνομωσία κατά της οικογένειας του που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πατέρα του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στον πλανήτη Αρράκις ως πρωταγωνιστής του «Dune»
  • Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στον πλανήτη Αρράκις ως πρωταγωνιστής του «Dune»
  • Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στον πλανήτη Αρράκις ως πρωταγωνιστής του «Dune»