To «Greyhound» με τον Τομ Χανκς βάζει τελικά πλώρη για Apple TV - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:37
6/3

To «Greyhound» με τον Τομ Χανκς βάζει τελικά πλώρη για Apple TV

Κάπου στο βάθος της πανδημίας η Τηλεόραση χαμογελά. Το προγραμματισμένο για τις 21 Ιουνίου πολεμικό δράμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που γράφει και πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς, αγοράστηκε από τον δίαυλο. Ημερομηνία προβολής δεν έχει ανακοινωθεί.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Τομ Χανκς και η θεματολογία της πιο σκοτεινής στιγμής της ανθρωπότητας στον περασμένο αιώνα έχουν ιστορία. Με τη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», υπό την καθοδήγηση του Στίβεν Σπίλμπεργκ, πίσω στο 1998, εγκαινιάστηκε μια σειρά σχεδίων του ηθοποιού που σχετίστηκαν όλα τους με την καθοριστική αυτή εποχή. Τη «Διάσωση» ακολούθησε το τηλεοπτικό «Στην Πρώτη Γραμμή», στου οποίου ήταν την παραγωγή (αλλά και συνέγραψε πολλά επεισόδια), το ντοκιμαντέρ «We Stand Alone Together», το μικρού μήκους «Beyond All Boundaries» και βέβαια το «Pacific».

Το «Greyhound» αφηγείται την ιστορία ενός κυβερνήτη αντιτορπιλικού, κατά τη διάρκεια του Πολέμου, ηγούμενου 37 πολεμικών πλοίων που πρέπει να διαπλεύσουν τον Βόρειο Ατλαντικό με την εχθρική συνοδεία κάμποσων γερμανικών υποβρυχίων να είναι στο κατόπι τους.

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα «The Good Shepherd» του Σ.Σ. Φόρεστερ, που εκδόθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '50 - ο τίτλος όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω της ταινίας του 2005 του Ρόμπερτ Ντε Νίρο - και θα σηματοδότήσει το πρώτο σενάριο του Χανκς από την «Περίπτωση Λάρι Κράουν» (2011). Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Ρομπ Μόργκαν, Στίβεν Γκρέιαμ και Ελίζαμπεθ Σου.

Αναμενόμενα λόγω της πανδημίας η ταινία είχε σπρωχθεί για τον Ιούνιο και την Ημέρα του Πατέρα (21 Ιουνίου), ωστόσο στον ορυμαγδό (πανδημίας και νέων καναλιών) είναι και αυτή μία από τις ταινίες που «συμπληρώνουν 11άδα» ισχύος για τη νέα τηλεοπτική ανταγωνιστική πραγματικότητα.