Ο Τομ Χανκς είναι ο ιδανικός Mr. Rogers: Τρέιλερ για το «A Beautiful Day in the Neighborhood» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:36
22/7

Ο Τομ Χανκς είναι ο ιδανικός Mr. Rogers: Τρέιλερ για το «A Beautiful Day in the Neighborhood»

Σε έναν ρόλο που φαίνεται να του ταιριάζει πολύ, ο Χανκς υποδύεται τον διάσημο, καλοσυνάτο παρουσιαστή του παιδικού προγράμματος «Mister Rogers' Neighborhood», Φρεντ Ροτζερς.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Εθνικός θησαυρός για τους αμερικανούς που μεγάλωσαν με το παιδικό πρόγραμμα «Mister Rogers' Neighborhood» που παίχτηκε στη χώρα για πάνω από 30 χρόνια, ο Φρεντ Ρότζερς παρέμεινε μια από τις πιο αξιοσέβαστες φιγούρες της χώρας, ως το θάνατό του το 2003. Ο Ρότζερς, που ξεκίνησε από ιερέας της Πρεσβυτεριανής εκκλησίας, εξέφρασε στις αρχές της δεκαετίας του '60 τη διαφωνία του με τα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα, ξεκινώντας έτσι τη δική του πορεία, μέσα από τα προγράμματα του PBS.

Να θυμίσουμε πως την προηγούμενη χρονιά το ντοκιμαντέρ «Won't You Be my Neighbor?» (που απουσίασε αδίκως από τα Όσκαρ) αποτέλεσε ένα εντυπωσιακό πορτρέτο της ζωής και της τηλεοπτικής καριέρας του Ρότζερς, πιστοποιώντας την επιρροή που εξακολουθεί να ασκεί ο ίδιος και οι ιδέες του σήμερα. Η πετυχημένη πορεία του ντοκιμαντέρ έδωσε την απαραίτητη ώθηση ώστε να κλείσει η συμφωνία για ένα φιλμ που θα βασίζονταν σε αυτόν και για χρόνια δεν περνούσε στο στάδιο της παραγωγής. Τελικά το πρότζεκτ πήρε πράσινο φως με πρωταγωνιστή έναν σύγχρονο εθνικό θησαυρό των Η.Π.Α., τον Τομ Χανκς.

Ο Τομ Χανκς, ιδανική επιλογή για το ρόλο, είναι ο Κος Ρότζερς στο βιογραφικό φιλμ «A Beautiful Day in the Neighborhood» (αρχικός τίτλος ήταν «You Are my Friend») που σκηνοθέτησε η Μάριελ Χέλερ του «Diary of a Teenage Girl», αλλά και του περσινού «Θα Μπορούσες ποτέ να με Συγχωρέσεις;» που έστειλε στα Όσκαρ τους πρωταγωνιστές του Μελίσα Μακάρθι και Ρίτσαρντ Γκραντ. Η ταινία δεν καλύπτει όλη την πορεία του Ρότζερς, αλλά επικεντρώνεται στη φιλία του με τον δημοσιογράφο Τομ Τζούνοντ, ο οποίος δέχτηκε απρόθυμα να γράψει ένα άρθρο γι' αυτόν. Τελικά η γνωριμία του με τον Ρότζερς άλλαξε την οπτική του για τον ίδιο και επηρέασε πολύ τη ζωή του τα επόμενα χρόνια. Η ιστορία αποτελεί ένα δείγμα της ισχυρής επιρροής που είχε η φιλική προσωπικότητα του Ρότζερς σε μια γενιά πολιτών της χώρας. 

Η TriStar έχει εξασφαλίσει ήδη τη διανομή της ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου 2019. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ο Τομ Χανκς είναι ο ιδανικός Mr. Rogers: Τρέιλερ για το «A Beautiful Day in the Neighborhood»
  • Ο Τομ Χανκς είναι ο ιδανικός Mr. Rogers: Τρέιλερ για το «A Beautiful Day in the Neighborhood»
  • Ο Τομ Χανκς είναι ο ιδανικός Mr. Rogers: Τρέιλερ για το «A Beautiful Day in the Neighborhood»