Το «Toy Story 4» συνεχίζει την παράδοση του franchise να κάνει αναφορές στη «Λάμψη» του Κιούμπρικ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:11
18/6

Το «Toy Story 4» συνεχίζει την παράδοση του franchise να κάνει αναφορές στη «Λάμψη» του Κιούμπρικ

Οικογενειακή ταινία η μία, «οικογενειακή» και η άλλη. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Toy Story» έχει χτίσει στο παρελθόν μια από τις πιο «αταίριαστες» κινηματογραφικές σχέσεις, βάζοντας συχνές αναφορές που παραπέμπουν στο «Shining» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Η σχέση αυτή συνεχίζεται και στο τέταρτο φιλμ της σειράς, που κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη στους κινηματογράφους, όταν ο Γούντι ανακαλύπτει ένα νέο παιχνίδι, μέσα από το οποίο αρχίζει να ακούγεται ένα τραγούδι, που δεν είναι άλλο από το «Midnight, the Stars and You» όπως ακούστηκε από τον Ρέι Νομπλ και την ορχήστρα του, αυτό δηλαδή που ακούγεται στο φινάλε του φιλμ του Κιούμπρικ. 

 Ο σκηνοθέτης του τέταρτου μέρους, Τζος Κούλεϊ είπε για αυτή τη σχέση: «Ο Λι Άνκριχ (δημιουργός της δεύτερης και τρίτης ταινίας, παραγωγός στην τέταρτη) είναι μεγάλος θαυμαστής της ταινίας, όπως και εγώ. Είναι μια θεότρελη ταινία, κάθε οικογένεια θα πρέπει να τη δει (γέλια)». Ο Κούλεϊ μάλιστα ανέφερε πως υπάρχει ξανά η χρήση του αριθμού 237 στην ταινία (το νούμερο του δωματίου στη «Λάμψη») κάτι που είχε συμβεί και στο τρίτο «Toy Story». 

Δείτε παρακάτω τις παλιότερες αναφορές στη «Λάμψη».  


Το περίφημο χαλί στο πρώτο «Tosy Story»


O Mr. Tony στο «Toy Story 3» ήταν αναφορά στο «μικρό πλασματάκι που ζει στο στόμα του Ντάνι»


Πολλαπλές αναφορές της ταινίας στο «Toy Story 3»