Νέο τρέιλερ και φωτογραφίες «Phantom Thread»: Η υψηλή ραπτική των Ντάνιελ Ντέι Λιούις & Πολ Τόμας Άντερσον - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:07
21/11

Νέο τρέιλερ και φωτογραφίες «Phantom Thread»: Η υψηλή ραπτική των Ντάνιελ Ντέι Λιούις & Πολ Τόμας Άντερσον

Δυο από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της έβδομης τέχνης πρόκειται να ξανασυνεργαστούν. Και αυτή τη φορά, τα πράγματα θα είναι in fashion. 

Από τον Πάνο Γκένα

Το «Θα Χυθεί Αίμα» (2007) ήταν μία από τις σπάνιες συνεργασίες σκηνοθέτη-ηθοποιού, ικανή να γράψει άμεσα κινηματογραφική ιστορία. Το τραγικό πορτρέτο του μεγιστάνα πετρελαίου Ντάνιελ Πλέινβιου, έδωσε την ευκαιρία στον Ντάνιελ Ντέι Λιούις να παραδώσει μία από τις σπουδαιότερες ερμηνείες του, κερδίζοντας ένα ακόμη Όσκαρ (Α' Ανδρικού ρόλου), και στον Πολ Τόμας Άντερσον να γυρίσει τον δικό του «Πολίτη Κέιν» καταγράφοντας την αρρωστημένη πορεία αλληλοεξάρτησης εκκλησίας και καπιταλισμού. 

Η ιδέα μιας δεύτερης συνεργασίας του παραπάνω καλλιτεχνικού διδύμου μπορεί να μοιάζει ασφυκτική σε επίπεδο πίεσης και προσδοκιών, αλλά είναι πάνω απ' όλα συναρπαστική. Η νέα τους ταινία με τίτλο «Phantom Thread» θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένες αίθουσες τα Χριστούγεννα, ώστε να προλάβει της ημερομηνίες των βραβείων, όμως η Focus ανακοίνωσε ξεχωριστά previews που θα πραγματοποιηθούν τέλη Νοέμβρη.

Ο Μαρκ Μπρίτζες, βραβευμένος με Όσκαρ ενδυματολόγος («The Artist»), και μόνιμος συνεργάτης του Πολ Τόμας Άντερσον, ανέφερε σε συνέντευξή του στο IndieWire ότι ο Ντέι Λιούις έμαθε όπως αναμενόταν να σχεδιάζει σωστά πατρόν για το ρόλο του, που έχει πηγή έμπνευσης τον Ισπανό σχεδιαστή Κριστόμπαλ Μπαλενθιάγα. Σύμφωνα με τον Μπρίτζες, όλοι όσοι αποτελούσαν κομμάτι της παραγωγής της ταινίας διάβασαν το βιβλίο «The Master of Us All: Balenciaga, His Workrooms, His World», για να προετοιμαστούν, αν και ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Ντέι Λιούις έχει «δάνεια» και από τους σχεδιαστές Κριστιάν Ντιόρ, Τσαρλς Τζέιμς και από το ζωγράφο Λούσιαν Φρόιντ. Από την άλλη, ο Πολ Τόμας Άντερσον, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα, δήλωσε πως το «Phantom Thread» είναι πιο κοντά στη «Ρεβέκκα» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, καθώς και σε «όλες τις γοτθικές, ρομαντικές ταινίες».

Μαζί με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις (ο οποίος έχει δηλώσει πως αυτός είναι ο τελευταίος του ρόλος και πως θα αποσυρθεί από την υποκριτική) συμπρωταγωνιστούν η Λέσλι Μάνβιλ, γνωστή από τις συνεργασίες της με τον Μάικ Λι («Μυστικά και Ψέματα», «Μια Χρονιά Ακόμα», «Ο Κος Τέρνερ») και η νεαρή Βίκι Κριπς («The Young Karl Marx», «Hanna»).

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Τοποθετημένο στο λαμπερό Λονδίνο του 1950, μετά το τέλος του Πολέμου, ο πασίγνωστος σχεδιαστής μόδας Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Ντέι Λιούις) και η αδερφή του Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) βρίσκονται στο κέντρο της βρετανικής μόδας, επιμελούνται το ντύσιμο της βασιλικής οικογένειας, αστέρων του σινεμά, πλούσιων κληρονόμων, κοσμικών, νεαρών και μεγαλύτερων γυναικών με το χαρακτηριστικό στιλ του Οίκου των Γούντκοκ.

Ερωμένες αλλάζουν η μία μετά την άλλη στη ζωή του Γούντκοκ, παρέχοντας στην εργένικη ζωή του έμπνευση και συντροφικότητα, μέχρι που μία νεαρή, δυναμική γυναίκα, η Άλμα (Βίκι Κριπς) παίρνει σημαντική θέση ως μούσα και ερωμένη του. Αυτός που κάποτε είχε τον απόλυτο έλεγχο και πρόγραμμα, βρίσκει την προσεκτική ύφανση της ζωής του να χάνει πόντους εξαιτίας της αγάπης. Με την τελευταία του ταινία, ο Πολ Τόμας Άντερσον ζωγραφίζει ένα φωτεινό πορτρέτο ενός καλλιτέχνη και ενός δημιουργικού ταξιδιού, αλλά και των γυναικών του που τροφοδοτούν τον κόσμο του.

Δείτε παρακάτω το νέο τρέιλερ και και φωτογραφίες. Ασφαλώς και αναμένουμε κινηματογράφο «υψηλής ραπτικής»!