Ο Τζέρι Σάινφελντ θεωρεί «τελειωμένη» την βιομηχανία του κινηματογράφου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:04
24/4

Ο Τζέρι Σάινφελντ θεωρεί «τελειωμένη» την βιομηχανία του κινηματογράφου

Έχει φτιάξει λοιπόν καινούρια ταινία στο Netflix.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Όχι ότι ο την άλλη εβδομάδα 70χρονος Σάινφελντ τρελάθηκε, ή δεν έχει ένα μέρος δίκιο όταν λέει, ας πούμε, ότι «το σινεμά πλέον δεν καταλαμβάνει την κορυφή στην κοινωνική-πολιτιστική ιεραρχία, όπως συνέβαινε για την μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής μας. Όταν μια ταινία ήταν καλή παλιά, πηγαίναμε όλοι να την δούμε. Όλοι να την συζητήσουμε. Λέγαμε τις ατάκες της, τις σκηνές που μας άρεσαν. Τώρα είμαστε μέσα σε μια πυροσβεστική μάνικα προσπαθώντας να διακρίνουμε.»

Έχει βέβαια ένα μέρος δίκιο. Αν και όλοι πήγαν να δουν την «Barbie», θα μου πεις αυτό δεν αρμόζει στο «μια ταινία ήταν καλή», αλλά και πάλι δεν ξέρω ποια ταινία εννοεί ο Σάινφελντ καλή. Όλοι λένε τις ατάκες, όλοι κάνουν meme τις σκηνές, για την ακρίβεια μας βγαίνει και το πρόφατο φαγητό από την σαχλή socio επανάληψη πρόσφατων (ή μη) σκηνών που χρησιμοποιούνται μέχρι λιανίσματος στην κοινή μας ψηφιακή σφαίρα. Αλλά ναι, για σινεμά δεν μιλάμε. Ίσως όμως και ποτέ δεν μιλούσαμε στ' αλήθεια όπως θρηνούμε τώρα ότι δεν μιλάμε. Ίσως και να φταίει «απλά» που η παιδική-νεανική σχέση με το σινεμά έχει αλλάξει εκ βάθρων.

Παρότι διαβεβαιώνει ότι δεν είναι του «περιεχομένου», υπέγραψε λοιπόν με τον Βασιλιά του Περιεχομένου, το Netflix, για το «Unfrosted», που δεν θα προβληθεί στις αίθουσες. Το έγραψε μες την πανδημία: «Δεν είχα τι να κάνω. Και με έψησαν να το κάνω. Δεν ήταν ιδέα μου. Όλο μπλέκω σε υποθέσεις ανάλογες και περιβάλλομαι από τους πιο απίστευτους ανθρώπους», λέει δίνοντας credit ολόγυρα - αλλά πουθενά συγκεκριμένα.

Η ταινία θα βγει στην πλατφόρμα στις 3 Μαΐου.

Όσο για την πεθαμένη βιομηχανία, τα έχουμε πει δεκάδες φορές. Αν υπάρχει κατοικημένος πλανήτης και τεχνολογική βάση, δημιουργία δεν θα πάψει να υπάρχει. Η βιομηχανία μπορεί να ξαποστάσει για λίγο, ίσως και να πεθάνει, οι ρόγχοι της τελευταία έτσι δείχνουν, αλλά κάπου στην πορεία θα έρθει ξανά η ανάσταση. Έτσι είναι αυτά πράγματα.

Στο «Unfrosted» παίζουν ακόμη οι Μελίσα ΜακΚάρθι, Κρίστιαν Σλέιτερ, Έιμι Σούμερ, Χιου Γκραντ και πολλοί ακόμα, δείτε εδώ και το διασκεδαστικό τρέιλερ.