Η Universal αποφασίζει να διαθέσει άμεσα σε streaming τις νέες ταινίες της - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:38
17/3

Η Universal αποφασίζει να διαθέσει άμεσα σε streaming τις νέες ταινίες της

Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις της επιδημίας συνεχίζονται με το ιστορικό στούντιο να προχωρά σε διαδικτυακή διάθεση των νέων τίτλων της.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Σε μια επίδειξη πωλητικής ευλυγισίας, το ιστορικό στούντιο αποφάσισε να συνοδεύσει την έξοδο των ταινιών της στις (πληττόμενες) αίθουσες με άμεση διάθεσή τους σε video on demand και streaming. Έτσι, ταινίες όπως ο «Αόρατος Άνθρωπος», «Το Κυνήγι» και η καινούργια διασκευή του κλασικού βιβλίου της Τζέιν Όστεν, «Έμμα», διατίθενται από την ερχόμενη Παρασκευή. Το ίδιο θα συμβεί και με τον επερχόμενο καρπό της συνεργασίας Universal/Dreamworks, το «Trolls World Tour» (συνέχεια του «Ευχούληδες» του 2016), που ήταν να βγει στις 20 Απριλίου και τώρα θα έρθει 10 μέρες νωρίτερα συν την δυνατότητα streaming.

Αν και ο Τζεφ Σελ, Νο1 του στούντιο, εξακολουθεί να δηλώνει ότι «ελπίζει ο θεατές που τους δίνεται η δυνατότητα να πάνε στην αίθουσα» (είναι δυνατόν άραγε σε μια τόσο ευαίσθητη θέση να λες τέτοια πράγματα;), από την άλλη καταλαβαίνει ότι αυτό δεν είναι παντού εφικτό πλέον. Τα ταμεία, προφανώς, γνώρισαν καθολική πτώση των τριήμερο που μας πέρασε στις ΗΠΑ, μολονότι θα ήλπιζε κάποιος να είχαν ήδη κλείσει οι αίθουσες ή, ακόμα πιο ελπιδοφόρα, εκμηδενιστεί η παρουσία μας αυτοβούλως.

Ανάλογες αποφάσεις και των υπολοίπων στούντιο αναμένονται, ενώ να θυμίσουμε ότι και η Ντίσνεϊ την περασμένη εβδομάδα «πέρασε» το δεύτερο «Frozen» στο Disney+ και τον τελευταίο Πόλεμο των Άστρων στις video on demand πλατφόρμες, αμφότερα πολύ νωρίτερα από το προγραματισμένο.

To σινεμά αλλάζει, ο τρόπος που θα φτάνει σε μας τουλάχιστον, η (ήδη πληγωμένη) αίθουσα δεν θα μείνει ανεπηρέαστη για αρκετό καιρό αφ' ότου η επιδημία θα έχει παρέλθει.