«Vampire Chronicles»: Ο Λεστάτ βρήκε τηλεοπτικό «φέρετρο» στο AMC - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:34
25/6

«Vampire Chronicles»: Ο Λεστάτ βρήκε τηλεοπτικό «φέρετρο» στο AMC

Έτοιμοι για αιμοδοσία; Το AMC μετά το «The Walkind Dead» αναλαμβάνει τα «Χρονικά του Βαμπίρ» της Αν Ράις.

Από τον Πάνο Γκένα

H «Συνέντευξη με Έναν Βρικόλακα» του Νιλ Τζόρνταν (Όσκαρ σεναρίου για το «Παιχνίδι των Λυγμών») ήταν ένα γοητευτικό παραμύθι μπαρόκ αισθητικής, πολύ μακριά από τις βαμπιρικές new age φαιδρότητες του «Λυκόφωτος», που έδωσε στο πρωταγωνιστικό δίδυμο Τομ Κρουζ - Μπραντ Πιτ την ευκαιρία να υποδυθούν δυο από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας τους, ανέδειξε την Κίρστεν Ντανστ μέσω μιας θαρραλέας ερμηνείας και πάνω απ' όλα σύστησε στο ευρύ, κινηματογραφικό κοινό το σαγηνευτικό κόσμο των βρικολάκων της Αν Ράις και τη λογοτεχνική σειρά της «Τα Χρονικά του Βαμπίρ».

Το 2016 η συγγραφέας των «Χρονικών» Αν Ράις επανέκτησε τα δικαιώματα του έργου της και ανακοίνωσε άμεσα την πρόθεσή της να για μία τηλεοπτική διασκευή. Στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook η Ράις είχε γράψει πως: «Τα θεατρικά δικαιώματα των Vampire Chronicles είναι και πάλι στα χέρια μου, ελεύθερα και καθαρά! Και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένη! Μια τηλεοπτική σειρά υψηλής ποιότητας είναι πλέον το όνειρό μου για τους Λεστάτ, Λουί, Αρμάντ, Μάριους, και ολόκληρης της φυλής. Σε αυτήν τη νέα Χρυσή Εποχή της τηλεόρασης, μια τέτοια σειρά είναι ο μοναδικός τρόπος για να αφηγηθεί κανείς το σύνολο της ιστορίας των βρικολάκων».

Το όνειρο της Ράις, όμως, παραλίγο να εξελιχθεί σε εφιάλτη όταν ο παραγωγός Μπράιαν Φούλερ των «Pushing Daisies», «Hannibal» και «American Gods» αποχώρησε από την δημιουργική ομάδα, τηρώντας μία περίεργη παράδοση, αφού είχε εγκαταλείψει εκείνο το διάστημα άλλα τέσσερα διαφορετικά τηλεοπτικά πρότζεκτ («Star Trek: Discovery», «American Gods», «Amazing Stories» και «The Vampire Chronicles»).

Αυτό όμως δεν σήμανε και το τέλος των «Χρονικών». Το AMC των «The Walking Dead», «Better Call Saul», αγόρασε τα δικαιώματα της σειράς και το φιλόδοξο πλάνο της Αν Ράις και του γιου της, Κρίστοφερ, παίρνει... σάρκα και οστά με υπεύθυνο τον Ρόλιν Τζόουνς του πρόσφατου «Perry Mason».

«Το 1973 μία μητέρα σε πένθος (σ.τ.σ. αναφέρεται στον χαμό της κόρης της Ράις σε ηλικία 6 ετών), μία απίθανη συγγραφέας, ξεκίνησε αυτό που έμελλε να γίνει η πιο θαυμαστή νουβέλα για βαμπίρ που γράφτηκε ποτέ, με όλο το σεβασμό στον Κο Στόκερ», δήλωσε ο Τζόουνς. «Σχεδόν 50 χρόνια μετά ξέρουμε τι περιμένουν από εμάς. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το βιβλίο και όσα ακολούθησαν στην μεγάλη μερίδα των θαυμαστών. Νιώθουμε το βάρος στους ώμους μας [...] Ο Λουίς και ο Λεστάτ βγαίνουν από την κρυψώνα τους και ανυπομονούμε να τους επανενώσουμε μαζί σας».

Στα τέλη του 2018 ο Κρίστοφερ Ράις έσπευσε να τουιτάρει το σενάριο του πιλότου με τίτλο «Wolf Killer», ένας τίτλος που παραπέμπει στο δεύτερο βιβλίο («Τhe Vampire Lestat») και επιβεβαιώνει πως το πρότζεκτ θα αποτελεί origin του συγκεκριμένου χαρακτήρα. Κινηματογραφικά, πέρα από τη «Συνέντευξη», ο Λεστάτ είχε επανεμφανιστεί στη μετριότατη «Βασίλισσα των Καταραμένων» (2002) με την αδικοχαμένη Aaliyah και τον Στιούαρτ Τάουνσεντ στον ομώνυμο ρόλο.

Ευχόμαστε να αντικρύσουμε και πάλι το όραμα της Ράις με τον καλύτερο, υποβλητικό (και σίγουρα όχι αναιμικό) τρόπο!