«Memoria»: Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν και Τίλντα Σουίντον μας δίνουν ραντεβού το 2021 - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:36
4/1

«Memoria»: Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν και Τίλντα Σουίντον μας δίνουν ραντεβού το 2021

Με την ελπίδα πως το 2021 θα φέρει σύντομα το άνοιγμα των κινηματογραφικών αιθουσών, ανυπομονούμε για τη νέα ταινία του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Ταϊλανδού σκηνοθέτη.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

«Υπάρχει κάτι που με έφερε εδώ, δεν είμαι ακόμη σίγουρος τί είναι αυτό. Είναι ένας προσωπικός σεισμός, μια αθόρυβη τρέλα. Είμαι σίγουρος πως μόλις αρχίσω να γυρίζω το φιλμ, θα κοιμάμαι καλύτερα» είχε δηλώσει στο Variety ο Ταϊλανδός σκηνοθέτης Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν («Ο Θείος Μπούνμι Θυμάται τις Προηγούμενες Ζωές του») όταν ξεκινούσε τα γυρίσματα της πρώτης του μεγάλου μήκους μακριά από τη χώρα του στην ορεινή Κολομβία.

Ταινία που θα είχαμε ήδη παρακολουθήσει το 2020, αλλά μεταφέρθηκε για το 2021, το «Memoria» φέρνει τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα δημιουργό στο πλάι ενός διεθνούς καστ με κορυφαία την Τίλντα Σουίντον και μαζί της τους Ζαν Μπαλιμπάρ («Barbara», «Ψυχρός Πόλεμος), Ντάνιελ Χιμένεζ Κάτσο («Zama») και τον κολομβιανό τηλεοπτικό αστέρα Χουάν Πάμπλο Ουρέγκο. 

Τα γυρίσματα διήρκεσαν 8 εβδομάδες με αφετηρία το ορεινό χωριό Πιτζάο και αργότερα στην Μπογκοτά. Ο Βιρασετακούν εμπνεύστηκε την ιστορία από την τρίμηνη παραμονή του στην περιοχή και ειδικότερα από μια κατασκευή ενός τούνελ στις Άνδεις που ξεκίνησε πριν από 100 περίπου χρόνια, κάτι που έχει εντάξει στην πλοκή της ταινίας.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η Σουίντον υποδύεται μια καλλιεργήτρια ορχιδέων που επισκέπτεται την άρρωστη αδερφή της στη Μπογκοτά. Εκεί θα γνωρίσει μία γαλλίδα αρχαιολόγο και έναν νεαρό μουσικό. Τα βράδια όμως δε μπορεί να κοιμηθεί, αφού ακούει συνεχώς δυνατούς κρότους χωρίς να γνωρίζει από που ακριβώς προέρχονται.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που είχε κυκλοφορήσει η «ανήσυχη» εταιρία διανομής NEON («Παράσιτα») και ευχόμαστε σύντομα το «Memoria» να μας απασχολήσει περισσότερο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • «Memoria»: Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν και Τίλντα Σουίντον μας δίνουν ραντεβού το 2021
  • «Memoria»: Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν και Τίλντα Σουίντον μας δίνουν ραντεβού το 2021
  • «Memoria»: Απιτσατπόνγκ Βιρασετακούν και Τίλντα Σουίντον μας δίνουν ραντεβού το 2021