Η νέα ταινία του Γουές Άντερσον θα είναι μιούζικαλ για το 1940 - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:14
20/8

Η νέα ταινία του Γουές Άντερσον θα είναι μιούζικαλ για το 1940

Το κινηματογραφικό μιούζικαλ είναι στα πάνω του και ο αγαπημένος σκηνοθέτης ετοιμάζει τη δική του μελωδική ταινία.

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και το check-in στο stop-motion με το «Νησί των Σκύλωνs» (Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου), ο Γουές Άντερσον («The Royal Tenenbaums», «Moonrise Kingdom») επιστρέφει με κάτι διαφορετικό, ένα μιούζικαλ, και με δεδομένη την προσεγμένη χρήση μουσικής και τραγουδιών στις ταινίες είναι σίγουρο πως το επόμενο βήμα του θα είναι και κινηματογραφικά μελωδικό.

Σύμφωνα με το γαλλικό Charente Libre, ο αμερικανός σκηνοθέτης έχει αποφασίσει πως η νέα του ταινία θα τοποθετείται στην Ανγκουλέμ, με το συνεργείο να κάνει ήδη ρεπεράζ στην πόλη με στόχο τα γυρίσματα να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αν και δεν είναι γνωστά το καστ και στοιχεία της πλοκής, το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα τοποθετείται η ταινία - η δεκαετία του 1940 - προϊδεάζει πως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι σημαντικό στοιχείο της. Η ευρύτερη περιοχή της Ανγκουλέμ άλλωστε υπέστει τεράστιες καταστροφές από βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου.

Ο Γουές Άντερσον είχει ήδη ενσωματώσει ιστορικά στοιχεία στις ταινίες του («Ξενοδοχείο Grand Budapest») και η σχέση του με τη Γαλλία είναι μακροχρόνια. Το 2007 είχε σκηνοθετήσει το μικρού μήκους «Hotel Chevalier» με τη Νάταλι Πόρτμαν και τον Τζέισον Σβάρτσμαν στο Παρίσι, το 2008 είχε γυρίσει διαφημιστικά σποτς με τον Μπραντ Πιτ ως αναφορά στον Ζακ Τατί, ενώ το στιλιστικό ύφος του Ζακ Ντεμί δηλώνει συχνά παρόν στο κινηματογραφικό σύμπαν του Άντερσον. Λέτε το μιούζικαλ που ετοιμάζει να είναι μία ευθεία αναφορά στο αριστούργημά του «Οι Ομπρέλες του Χερβούργου»; Το σίγουρο είναι πως ανυπομονούμε και ευχόμαστε οι συνήθεις ύποπτοι Μπιλ Μάρεϊ, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Τίλντα Σουίντον, αδέλφια Γουίλσον κ.α. να βρεθούν μπροστά από τις κάμερες και πίσω από τα μικρόφωνα.

PHOTO:  DANIEL JACKSON