Ο Ξαβιέ Ντολάν στο δεύτερο κεφάλαιο του «ΙΤ» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:35
22/6

Ο Ξαβιέ Ντολάν στο δεύτερο κεφάλαιο του «ΙΤ»

Τα γυρίσματα μπορεί να έχουν ξεκινήσει, αλλά το σίκουελ του «ΙΤ» συνεχίζει να ανακοινώνει καστ.

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Τζέιμς Μάκαβοϊ ενημέρωσε μέσω instagram για την έναρξη των γυρισμάτων, οι παραγωγοί από την άλλη συνεχίζουν τις ανακοινώσεις του καστ. Η περσινή υπερ-επιτυχημένη διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ «Το Αυτό» επιστρέφει το Losers Club στο Ντέρι και προσθέτει ένα ακόμα όνομα-έκπληξη στο καστ.

Το enfant terrible του καναδικού σινεμά, ο πολυβραβευμένος στις Κάννες, σκηνοθέτης και ηθοποιός Ξαβιέ Ντολάν, αποτελεί τη νέα προσθήκη. Ο Ντολάν θα υποδυθεί τον Αντριάν Μέλον, εναν ομοφυλόφιλο άντρα που πέφτει θύμα του πανούργου κλόουν Πένιγουαϊζ. Με τη νέα του σκηνοθετική δουλειά «The Death and Life of John F. Donovan» να κάνει πρεμιέρα αργότερα μέσα στη χρονιά, αφού προσπέρασε τις Κάννες, ο Ντολάν λέει συχνά «ναι» τελευταία στις προτάσεις που δέχεται ως ηθοποιός. Φέτος θα τον δούμε και στη νέα ταινία του Τζόελ Έτζερτον «Boy Erased» με τους Ράσελ Κρόου, Νικόλ Κίντμαν και Λούκας Χέτζες. Η συμμετοχή του στο «ΙΤ» θα τον φέρει αντιμέτωπο με την Τζέσικα Τσάστεϊν, καλή του συνεργάτιδα στην τελευταία του ταινία, αν και ο ίδιος επέλεξε να την «κόψει» στο μοντάζ

Ένα από τα πιο τρομακτικά βιβλία όλων των εποχών, κι ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της πλούσιας βιβλιογραφίας του μετρ του τρόμου Στίβεν Κινγκ, «Το Αυτό» μεταφέρθηκε από τον Αντρέ Μουσκιέτι («Mama») στον κινηματογράφο με σκοπό να τρομάξει φανατικούς αναγνώστες, ανυποψίαστους θεατές και τα κατάφερε και με το παραπάνω! Ο ανερχόμενος Μπιλ Σκάρσγκαρντ στο ρόλο του κλόουν Πένιγουαϊζ έδωσε νέο πρόσωπο στον εφιάλτη (κυριολεκτικά) και η ταινία αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2017. Το «ΙΤ: Chapter 2» ακολουθεί την παρέα 27 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Αρκετοί έχουν φύγει από το Ντέρι, αλλά όχι ο κλόουν Πένιγουαϊζ. Οι εξαφανίσεις και οι φόνοι ξεκινούν έναν νέο κύκλο και η ενήλικη (πια) παρέα αποφασίζει να επιστρέψει για να δώσει ένα τέλος. 

Το σίκουελ του «Αυτό» αναμένεται τον Σεπτέμβρη του 2019 και αποτελεί ήδη ένα σίγουρο εμπορικό στοίχημα, αφού η πρώτη ταινία ξεπέρασε σε εισπράξεις τα 700 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Το Losers Club παίρνει σίγουρα την εκδίκησή του!