Ο Ζακ Σνάιντερ αποκαλύπτει το αρχικό πλάνο του DC Universe για πέντε ταινίες - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:21
31/3

Ο Ζακ Σνάιντερ αποκαλύπτει το αρχικό πλάνο του DC Universe για πέντε ταινίες

Κατά τη διάρκεια ενός live commentary της ταινίας του «Batman v Superman: Dawn of Justice» ο Σνάιντερ έδωσε διάφορες πληροφορίες για την ταινία, το πριν και το μετά των ηρώων της και το σχέδιο που τελικά δεν προχώρησε.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Είναι λίγο σουρεαλιστικά όσα συνέβησαν την προηγούμενη δεκαετία, με την προσπάθεια της DC να γίνει Marvel χωρίς να λαμβάνει υπόψιν πως ούτε τους ίδιους ήρωες διέθετε, ούτε το σκοτεινότερο κλίμα των δικών της ιστοριών μπορούσε να χτίσει εύκολα ένα κοινό σύμπαν όπου οι χαρακτήρες θα μαζεύονται και θα λένε αστειάκια. Ο Ζακ Σνάιντερ μπήκε ανεπίσημα επικεφαλής όλης αυτής της προσπάθειας, δεν πτοήθηκε μετά  τις αρνητικές κριτικές του «Dawn of Justice», προχώρησε στην ανάπτυξη νέας ιστορίας όμως μια προσωπική τραγωδία (η αυτοκτονία της κόρης του) αλλά και το δημιουργικό χάσμα που υπήρχε πλέον με το στούντιο οδήγησαν στο συναινετικό διαζύγιο. 

Από τότε το #ReleasetheSnyderCut έγινε καλτ φαινόμενο που στήριξαν μέχρι και οι πρωταγωνιστές του σύμπαντος, το προσχέδιο δηλαδή που έκανε ο Σνάιντερ για την καθαρά δική του εκδοχή του «Justice League», ενώ το Ultimate cut του «Dawn of Justice» περιέχει μέσα σκηνές που μπορεί να μη βγάζουν νόημα, έγιναν όμως από τον σκηνοθέτη με σκοπό να εξυπηρετήσουν μελλοντικές ταινίες. Ο ίδιος, όποτε πλέον εμπλέκεται σε σχολιασμό των όσων έκανε προκαλεί το ενδιαφέρον των DC fans για όσα έγιναν, όσα δεν έγιναν και φυσικά το μέλλον των χαρακτήρων ως κινηματογραφικών ηρώων. 

Ο Σνάιντερ έκανε τη Κυριακή ένα live commentary του «Dawn of Justice» μέσω του app Vero μιλώντας για πολλά και διάφορα και μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε την παλιότερη πληροφορία των πέντε ταινιών που είχε σχεδιάσει, με κεντρικό χαρακτήρα τον Superman, ξεκινώντας από το «Man of Steel». Ο σκηνοθέτης υπεραμύνθηκε πολλών προσωπικών επιλογών του, εξήγησε πως ο λόγος που κάποιες σκηνές έμειναν μυστήριο (όπως ο μετα-αποκαλυπτικός εφιάλτης που βλέπει ο Batman) έγιναν με σκοπό να εξυπηρετήσουν σκηνές μελλοντικών ταινιών με βάση το πρόγραμμα που είχε στο μυαλό του. Ακόμη, η φωτογραφία της Wonder Woman από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο επιλέχθηκε όταν τελικά οριστικοποιήθηκε ποιο θα είναι το δικό της origin story - η σκηνή γυρίστηκε με αντίστοιχες φωτογραφίες από τον πόλεμο της Κριμαίας και τον Αμερικανικό Εμφύλιο μέχρι να γίνει επιλογή. 

Το Hollywood Reporter μάζεχψε πολλά από τα σχόλια του Σνάιντερ και μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ