Ο Ζανγκ Γιμού και άλλοι Κινέζοι σκηνοθέτες επιστρέφουν στα γυρίσματα των ταινιών τους - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:22
6/4

Ο Ζανγκ Γιμού και άλλοι Κινέζοι σκηνοθέτες επιστρέφουν στα γυρίσματα των ταινιών τους

Αρκετές παραγωγές πήραν κρατική άδεια να συνεχίσουν, έστω και με μικρά συνεργεία, και η κινηματογραφική παραγωγή στην Κίνα δειλά δειλά ξαναρχίζει. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Όπως ακριβώς έχει παγώσει η θέαση ταινιών στους κινηματογράφους όλου του κόσμου, αντίστοιχα παγωμένες είναι και όλες σχεδόν οι παραγωγές που είχαν προγραμματίσει γυρίσματα ανά τον πλανήτη. Ουσιαστικά λειτουργούν όσοι βρίσκονται στο post-production, κι αυτοί με δυσκολίες, όμως στην Κίνα αχνοφαίνεται η ελπίδα καθώς για πρώτη φορά δόθηκαν πάλι άδειες για επανεκκίνηση γυρισμάτων. 

Η Κίνα, ως πρώτη χώρα που ξεκίνησε το χαλάρωμα της γενικής καραντίνας ευελπιστώντας πως σταδιακά θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς αφήνοντας πίσω την πανδημία, έδωσε πρόσφατα άδειες σε ομάδες παραγωγής να πιάσουν δουλειά, αρχικά με μικρά συνεργεία (ως 50 άτομα) και πολύ πιο αυστηρούς όρους σε θέματα υγιεινής του χώρου. Παράλληλα, σε μια κίνηση εξωστρέφειας, το κράτος προσπάθησε την προηγούμενη εβδομάδα να ξανανοίξει και τα σινεμά, ως ένα δείγμα πως ξεπερνά την υγειονομική κρίση, όμως τα ξανάκλοεισε κακήν κακώς καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν. 

Οι παραγωγές πάντως ξεκίνησαν. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα από τα μεγαλύτερα κινεζικά στούντιο, το Hengdian World Studios, άνοιξε 5 βάσεις γυρισμάτων και έφερε πίσω περίπου 20 συνεργεία για να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Μεταξύ αυτών, και τον Ζανγκ Γιμού με τους συνεργάτες του που επέστρεψαν στα γυρίσματα της ταινίας «Impasse» στη βόρεια Κίνα, σχεδόν 50 μέρες μετά την αινφιδιαστική διακοπή με το ξέσπασμα της επιδημίας την Κίνα.