Ακούστε δυο κομμάτια από το score του Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ για τα «Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» - διαφορα , νέα (banner showcase #2) || cinemagazine.gr
14:36
15/10

Ακούστε δυο κομμάτια από το score του Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ για τα «Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ»

Λιγο πριν τα «Φανταστικά Ζώα» κυκλοφορήσουν ξανά ελεύθερα στις αίθουσες, η Warner αποκαλύπτει τη «μαγική» μουσική τους συνοδεία, με την υπογραφή του Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ («The Village», «Ο Φυγάς»).

Μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να ακολουθήσεις τα μουσικά βήματα του Τζον Γουίλιαμς («Χάρι Πότερ»), αλλά αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά όλοι οι συνθέτες του Χόλιγουντ. Οι Αλεξάντερ Ντεσπλά, Πάτρικ Ντόιλ και Νίκολας Χόπερ αναμετρήθηκαν αποτελεσματικά με τις μαγικές παρτιτούρες του στις επόμενες ταινίες «Χάρι Πότερ», ενώ ο υποψήφιος για Όσκαρ, πολυγραφότατος, Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ («The Fugitive», «Αγώνες Πείνας», «Maleficent» κ.α.) γοήτευσε με μουσικά ξόρκια στην πρώτη ταινία της σειράς «Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται».

Λίγες βδομάδες πριν δούμε τα «Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» (διαβάστε περισσότερα εδώ) στις οθόνες, η Warner έδωσε στη δημοσιότητα το tracklist και δυο κομμάτια από το σάουντρακ του Χάουαρντ (τα «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald» και «Salamander Eyes»), δίνοντας ταιραστό μουσικό τόνο. «Το να δουλεύεις στα Fantastic Beasts είναι μία θαυμάσια, μουσική ευκαιρία» δηλώνει ο Χάουαρντ. «Η ταινία είναι διασκεδαστική, ουσιώδης, περίπλοκη και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γέιτς επικεντρώνεται πολύ σοβαρά στη μουσική, πρόκειται για έναν πραγματικά παθιασμένο και ενθουσιώδη συνεργάτη».

Οι περιπέτειες στο Μαγικό Κόσμο (η Warner και η Ρόουλινγκ χρησιμοποιούν πλέον το brand Wizarding World), επιστρέφουν με ένα δεύτερο μέρος (από τα πέντε που αναμένονται στο σύνολο) το οποίο τοποθετείται το 1927, μετά τη σύλληψη του περίφημου σκοτεινού μάγου Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ). Ωστόσο ο Γκρίντελβαλντ καταφέρνει να αποδράσει και στη συνέχεια βάζει στόχο να συγκεντρώσει όλο και περισσότερους μισαλλόδοξους οπαδούς που ενστερνίζονται τις απόψεις του. Ο μόνος που μπορεί να τον σταματήσει είναι ο μάγος και κάποτε καλός του φίλος, Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο). Ο Άλμπους θα ζητήσει τη βοήθεια του Σκαμάντερ (Έντι Ρέντμεϊν) και ο Νιούτ μαζί με τους Τίνα, Τζέικομπ και Κουίνι θα ξεκινήσουν μία αποστολή που θα δοκιμάσει την πίστη τους σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο, διχασμένο, κόσμο μαγείας.

Το score της ταινίας, που θα κυκλοφορήσει 26 Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνει και τρεις μουσικές εκτελέσεις θεμάτων του Χάουαρντ σε σόλο πιάνο, ερμηνευμένα από τον ίδιο. Διαβάστε παρακάτω το tracklist (και προσοχή στα spoilers)!

1 The Thestral Chase

2 Newt and Leta
3 Dumbledore
4 The Kelpie
5 Newt and Jacob Pack for Paris
6 Nagini
7 Newt Tracks Tina
8 Queenie Searches for Jacob
9 Irma and the Obscurus
10 Blood Pact
11 Capturing the Zouwu
12 Traveling to Hogwarts
13 Leta’s Flashback
14 Salamander Eyes
15 Matagots
16 Your Story is Our Story
17 Leta’s Confession
18 Vision of War
19 Spread the Word
20 Wands into the Earth
21 Restoring Your Name
22 Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
23 Dumbledore’s Theme (Solo Piano)
24 Fantastic Beasts Theme (Solo Piano)
25 Leta’s Theme (Solo Piano)