24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Οι μεταμεσονύκτιες cult απολαύσεις του «After Hours» - cinemagazine.gr
14:04
13/9

24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Οι μεταμεσονύκτιες cult απολαύσεις του «After Hours»

Η εκδίκηση του Νίκολας Κέιτζ στην heavy metal και αυτόματα cult πρόταση της χρονιάς, ο ντελιριακός Γκασπάρ Νοε, ένα μακάβριο φόρεμα. Ανακαλύψτε τις ταινίες του φετινού «After Hours»! 

Οι 24ες Νύχτες Πρεμιέρας ανακοίνωσαν το πλήρες πρόγραμμά τους (διαβάστε αναλυτικά εδώ) και μέσα σε αυτό θα βρείτε τις 8 ταινίες που αποδεικνύουν και φέτος γιατί το τμήμα «After Hours» παραμένει τόσο αγαπητό από το κοινό! Ετοιμαστείτε για cult και μεταμεσονύκτιες ανατριχίλες!

Το Μονοπλάνο των Νεκρών / One Cut of the Dead
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Shin'ichirô Ueda
21/9/2018, 22:30, Δαναός 1

Συνεργείο γυρίζει ταινία με ζόμπι σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, μέχρι που δέχεται επίθεση από πραγματικούς νεκροζώντανους. Αυτό που αρχίζει ως ένα απίθανο 37λεπτο μονοπλάνο μιας δευτεροκλασάτης ταινίας φρίκης, εξελίσσεται σε ρεσιτάλ παρασκηνιακής αμπαλοσύνης, με δράστες το πιο αδέξιο κινηματογραφικό συνεργείο που είδατε ποτέ.

Αναμείνατε Περαιτέρω Οδηγίες / Await Further Instructions
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Johnny Kevorkian
22/9/2018, 22:30, Odeon Όπερα 1

Δυσλειτουργική οικογένεια ξυπνά ανήμερα Χριστουγέννων εγκλωβισμένη στο σπίτι της, καθώς μία μυστηριώδης μαύρη ουσία έχει φράξει κάθε έξοδο κι ενώ η τηλεόραση αναμεταδίδει ολοένα πιο αλλόκοτες οδηγίες επιβίωσης. Αγωνιώδης, γεμάτος ανατροπές γρίφος τρόμου, στην παράδοση των «Ζώνη του Λυκόφωτος» και «Black Mirror».

Απόλυτος Τρόμος / The Changeling
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Peter Medak
25/9/2018, 22:30, Odeon Όπερα 1

Χήρος μουσικοσυνθέτης νοικιάζει επιβλητικό αρχοντικό και σύντομα διαπιστώνει πως δεν είναι ο μοναδικός του ένοικος: το σπίτι είναι στοιχειωμένο και οι νεκροί που το κατοικούν δεν βρίσκουν ανακούφιση. Με ορκισμένους θαυμαστές τους Μάρτιν Σκορσέζε, Στίβεν Σπίλμπεργκ και Στίβεν Κινγκ και μόνιμη θέση στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες τρόμου του σινεμά, το γοτθικό θρίλερ του Πίτερ Μέντακ έχει κερδίσει σε διαχρονικές ανατριχίλες το δικαίωμα να θεωρείται κλασικό.

Παρουσία του σκηνοθέτη

Climax
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Gaspar Noé
22/9/2018, 22:00, Άστορ
26/9/2018, 22:30, Άστορ

Με την καινούργια του ταινία, ο πιο προκλητικός σκηνοθέτης του σύγχρονου γαλλικού σινεμά («Μη Αναστρέψιμος») χορογραφεί έναν clubbed to death εφιάλτη στον οποίο ένα νεανικό πάρτι μετατρέπεται σε επίγεια κόλαση υπό τους ήχους των Daft Punk, του Aphex Twin και του Giorgio Moroder. Δημιουργία 100% Γκασπάρ Νοέ, φτιαγμένη με τη λογική μιας σφοδρής οπτικοακουστικής εμπειρίας, το «Climax» κέρδισε το βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

Το Στοιχειωμένο Ύφασμα / In Fabric
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Peter Strickland
27/9/2018, 22:00, Ideal

Καταραμένο φόρεμα κρύβει φριχτές συνέπειες για την ανυποψίαστη αγοράστρια που αδυνατεί να το ξεφορτωθεί. Ο πολυβραβευμένος δημιουργός των «Katalin Varga», «Berberian Sound Studio» και «Duke of Burgundy» εμβαθύνει το μοναδικό φλερτ του με το σινεμά τρόμου, μοντάροντας δεξιοτεχνικά στο ίδιο πατρόν μαύρο χιούμορ, giallo ατμόσφαιρα, απόκοσμες γοτθικές φιγούρες και kinky ερωτισμό.

Παρουσία του σκηνοθέτη και του παραγωγού Άντριου Σταρκ

Mandy
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Panos Cosmatos
28/9/2018, 23:15, Ideal

Ο Ρεντ και η Μάντι ζουν ευτυχισμένοι σε ένα απομονωμένο σπίτι μέσα στo δάσος όταν μια μοχθηρή συμμορία απόκοσμων μηχανόβιων τους επιτίθεται με μανία. Ταινία τρόμου βουτηγμένη σε ψυχοτρόπα, ρεβανσιστικό και αιματηρό κρεσέντο βίας, λογοτεχνία της φαντασίας και χέβι μέταλ ολοκαύτωμα, το «Mandy» είναι η μεταμεσονύκτια απόλαυση της χρονιάς που απογειώνεται από την ντελιριακή ερμηνεία του Νίκολας Κέιτζ, σηματοδοτώντας την θριαμβευτική και ξεκαρδιστική εκδίκηση του πιο παρεξηγημένου ηθοποιού στον πλανήτη. 

Λεπίδα στην Καρδιά / Knife + Heart
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Yann Gonzalez
28/9/2018, 23:30, Δαναός 1 

Στα τέλη του '70, διάσημη παραγωγός γκέι πορνό δοκιμάζεται από ερωτική απογοήτευση ενώ ένας κατά συρροή δολοφόνος αποδεκατίζει τους πρωταγωνιστές των ταινιών της. Με τη Βανέσα Παραντί στον πιο αναπάντεχο ρόλο της καριέρας της, ο Γιαν Γκονζάλες υπογράφει έναν γαργαλιστικά σέξι φόρο τιμής στο σινεμά των Αρτζέντο, Ντε Πάλμα και Άνγκερ, συνδυάζοντας slasher και ερωτισμό υπό τους ήχους των M83.

Καρτ Ποστάλ από το Λονδίνο / Postcards from London
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Steve McLean
29/9/2018, 22:30, Odeon Όπερα 1

Ένας καλοκάγαθος νεαρός με πανέμορφο παρουσιαστικό μυείται στον κόσμο του λονδρέζικου πληρωμένου έρωτα και των τεχνών, σε αυτή τη φαντασμαγορική ποπ εκδοχή στον «Καβγατζή» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, τη ζωγραφική του Καραβάτζιο και το σινεμά του Ντέρεκ Τζάρμαν. Εκθαμβωτική εικαστικά, ονειρική σε ατμόσφαιρα, στυλιζαρισμένη σκηνοθετικά και με μια θαρραλέα σέξι ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή-αποκάλυψη του περσινού «Beach Rats».