24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου - cinemagazine.gr
9:19
26/9

24ες Νύχτες Πρεμιέρας: Highlights της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου

Δείτε αναλυτικά όλες τις προβολές της σημερινής μέρας και κλείστε τα εισιτήριά σας online μέσω viva.gr.

Η Μάγκι Τζίλενχαλ σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της, ένα αληθινό περιστατικό που σόκαρε την Ελβετία, ο Αργεντίνος «Άγγελος» σε παραγωγή Αλμοδόβαρ, ένας από τους μέγιστους σκηνοθέτες του σύγχρονου ασιατικού σινεμά, η εμψυχωτική «Επιστροφή στην Κορυφή», ένα αγαπησιάρικο ντεμπούτο και το αριστουργηματικό «Νυχτερινό Τρένο» στα highlights της έβδομης μέρας των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας.

Επιστροφή Στην Κορυφή / Back To The Top
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Stratis Chatzielenoudas
26/9/18, 17:30, Ideal

Η απίστευτη, εμπνευστική ιστορία ζωής του 35χρονου Λεωνίδα, ο οποίος μολονότι έχει μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, μετά από ατύχημα, αποφασίζει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου: του βουνού που είχε κατακτήσει αρτιμελής δύο φορές και δεν έπαψε να το επισκέπτεται, μετά τον τραυματισμό του, στα όνειρά του. Σε συνεργασία με το CineDoc, παρουσία συντελεστών.

Μ' Αγαπάς; / Love Me Not?
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Giorgos Panousopoulos

26/9/18, 18:00, Odeon Όπερα 1

Με έναν ευφορικό ύμνο στον αδιαπραγμάτευτο πόθο και τη ζωογόνο δύναμη του σεξ, ο Γιώργος Πανουσόπουλος δωρίζει στο ελληνικό σινεμά μια από τις πιο ερωτικές και ερεθιστικές δημιουργίες του. Αξιοζήλευτο επιτελείο ηθοποιών, σκηνοθεσία που μεθάει από καλοκαιρινό φως και αισθησιασμό, ιστορίες δοσμένες με χιούμορ και ηδονισμό, τρυφερή μουσική υπόκρουση από τους Χειμερινούς Κολυμβητές και υποψηφιότητα για Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Δρομέας του Μεσονυκτίου / Midnight Runner
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Hannes Baumgartner
26/9/18, 19:30, Δαναός 1

Προσπαθώντας να εξορκίσει προσωπικά του άγχη και απωθημένες μνήμες από τον χαμό του αδερφού του, ένας νεαρός δρομέας, που στοχεύει στους Ολυμπιακούς, εξερευνά τις νύχτες μια ολοένα και πιο βίαιη διπλή ζωή. Βασισμένος σε αληθινό περιστατικό που σόκαρε την Ελβετία, ο πρωτοεμφανιζόμενος Μπαουμγκάρτνερ υπογράφει ένα διεισδυτικό πορτρέτο για τη γέννηση ενός «τέρατος» εντός μιας συναισθηματικά άνυδρης και άκρως ανταγωνιστικής κοινωνίας.

Ο Άγγελος / The Angel
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Luis Ortega
26/9/18, 19:45, Ideal

Με παραγωγό τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και τον μεγαλύτερο θαυμαστή του Σκορσέζε πίσω από την κάμερα, η απίστευτη ιστορία του ψυχοπαθούς εικοσάχρονου που έγινε ο πιο διαβόητος serial killer στα χρονικά της Αργεντινής μετατρέπεται σε μια ιλιγγιώδη και παιχνιδιάρικα αμοραλιστική βόλτα στην άγρια πλευρά, σκηνοθετημένη με το γκάζι διαρκώς πατημένο στο τέρμα και ερμηνευμένη μοναδικά από τον νεαρό-αποκάλυψη Λορέντζο Φέρο. Παρουσία του πρωταγωνιστή Λορέντζο Φέρο.

Όδηγός Καλοκαιρινής Επιβίωσης / Summer Survivors
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Marija Kavtaradze
26/9/18, 20:15, Odeon Όπερα 1

Μία νεαρή ψυχολόγος, δύο ασθενείς ψυχιατρικής κλινικής και μία νοσοκόμα γίνονται συνοδοιπόροι ενός ασυνήθιστου road trip που διασχίζει με χιούμορ και ανθρωπιά μερικές από τις πιο πικρές αλήθειες της ζωής, σε ένα αγαπησιάρικο σκηνοθετικό ντεμπούτο που έρχεται με φόρα από το Φεστιβάλ του Τορόντο.

Οι Στάχτες μιας Αγάπης / Ash Is Purest White
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jia Zhangke
26/9/18, 21:45, Δαναός 1

Μικρομαφιόζος της κινεζικής επαρχίας επιβιώνει της επικείμενης δολοφονίας του χάρη στην παρέμβαση της συντρόφου του, η οποία όμως καταλήγει στη φυλακή. Ό,τι ξεκινάει ως ένα στιλιζαρισμένο γκανγκστερικό δράμα, εξελίσσεται στο διεγερτικό χρονικό της ανιδιοτελούς αγάπης μιας αλύγιστης γυναίκας, δια χειρός ενός από τους μέγιστους σκηνοθέτες του σύγχρονου ασιατικού σινεμά, υπεύθυνου για τα πολυβραβευμένα «Still Life» και «A Touch of Sin».

Νυχτερινό Τρένο / Night Train
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jerzy Kawalerowicz
26/9/18, 22:15, Odeon Όπερα 1

Καθώς ένα τρένο ταξιδεύει κατάμεστο μέσα στη νύχτα, ανάμεσα στους επιβάτες του ενδέχεται να βρίσκεται κι ένας δολοφόνος. Τεχνικό επίτευγμα για την εποχή του, βραβευμένο για το λόγο αυτό στο Φεστιβάλ Βενετίας, το εκπληκτικό φιλμ του Καβαλέροβιτς («Ιωάννα, Μητέρα των Αγγέλων») κατορθώνει και χωράει στα βαγόνια του ένα θρίλερ μυστηρίου, ένα καλά μεταμφιεσμένο κοινωνικό σχόλιο, ένα ερωτικά φορτισμένο δράμα κι ένα μοντέρνο νουάρ.

Η Νηπιαγωγός / The Kindergarten Teacher
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Sara Colangelo
26/9/18, 22:30, Ideal

Νηπιαγωγός αποκτά εμμονή με πεντάχρονο μαθητή της, εξαιτίας της ανεξήγητης έφεσης του μικρού στην ποίηση. Στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει το πολύτιμο ταλέντο του, τα όρια μεταξύ ενθουσιασμού και επικίνδυνης ψύχωσης γίνονται σύντομα δυσδιάκριτα. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Σάντανς για ένα θριλερικών τόνων και υπόγειας έντασης δράμα, κεντημένο με τις συναρπαστικές ερμηνείες των Μάγκι Τζίλενχαλ και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.