25ες Νύχτες Πρεμιέρας: Προβολή της ταινίας «Μουσώνας» στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου / Zackie Oh - cinemagazine.gr
18:48
16/9

25ες Νύχτες Πρεμιέρας: Προβολή της ταινίας «Μουσώνας» στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου / Zackie Oh

Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh, το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τη μνήμη του με την προβολή της ταινίας «Μουσώνας».

Στον «Μουσώνα», ένας νεαρός άντρας επιστρέφει μετά από 30 χρόνια στο Βιετνάμ, στη χώρα που αναγκάστηκε με βία να εγκαταλείψει μικρός, μαζι με την οικογένειά του. Ξένος σε ξένη γη, θα γνωρίσει τον Λιούις για μια βραδιά ευκαιριακού σεξ η οποία θα οδηγήσει σε πολλά περισσότερα.

Εξωτικός συγγενής του «Weekend», αυτό το τρυφερό φιλμ μεγεθύνει μια ερωτική ιστορία σε ένα πανέμορφο υπαρξιακό οδοιπορικό πάνω στην ανάγκη του να ανήκεις κάπου. Ο Βρετανο-Καμποτζιανός Χονγκ Χάου, στην δεύτερη ταινία του, αντλεί από δικά του βιώματα κι ευνοείται από την κεντρική ερμηνεία του Χένρι Γκόλντινγκ («Τρελά Πλούσιοι») που αποτυπώνει άριστα το μελαγχολικό υπόλοιπο της αφαίρεσης του παρελθόντος ενός ξεριζωμού από το παρόν μιας κατακτημένης αυτοπεποίθησης.

Η ταινία προβάλλεται στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος και οι προβολές της είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου / Zackie Oh. Τις προβολές στις 19/9 (22:30, Ιντεάλ) και 20/9 (21:30, Δαναός 2) θα προλογίσει η Ζωή Κοκάλου από την πρωτοβουλά «Justice for Zak/Zackie». 

Κλείστε εισιτήρια για την ταινία εδώ.

κεντρική φωτογραφία άρθρου: Thalia_Galanopoulou_AOAFF