Vincerò! Το ντοκιμαντέρ του Ρον Χάουαρντ για τον Λουτσιάνο Παβαρότι σήμερα στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας - cinemagazine.gr
10:24
27/9

Vincerò! Το ντοκιμαντέρ του Ρον Χάουαρντ για τον Λουτσιάνο Παβαρότι σήμερα στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας

Το «Παβαρότι» του Ρον Χάουαρντ θα προβληθεί στο τμήμα ICONS των Νυχτών Πρεμιέρας και την ταινία θα προλογίσει ο Μάριος Φραγκούλης, ο πρώτος Έλληνας τενόρος που κέρδισε τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Luciano Pavarotti στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. το 1994.

Η έννοια της διασημότητας δεν είναι καινούργια, αλλά στα τελευταία 60 χρόνια γνωρίζει μια μετεωρική εξέλιξη που στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης έχει πάρει (και) διεστραμμένες στροφές. Η κυριότερη είναι αυτή της κατεδαφιστικότητας, της ισοπεδωτικής αναθεώρησης που επιτίθεται στην λογική (και την ευαισθησία) του «σημαντικού». 

Ευτυχώς ο Ρον Χάουαρντ έμεινε μακριά. Με θέμα του έναν από τους σημαντικότερους τενόρους της ηχογραφημένης ιστορίας και οπωσδήποτε τον μεγαλύτερο σταρ που έβγαλε ο κόσμος της κλασσικής μουσικής, τα κουτσομπολιά και ο κιτρινισμός γύρω από τις επιλογές ενός χαρισματικού καλλιτέχνη που έδωσε μακράν περισσότερα απ’ όσα πήρε, θα ήταν αγνωμοσύνη. Γεμάτο χάρισμα, ανθρωπισμό και πίστη στη ζωή, το ντοκιμαντέρ για τον Λουτσιάνο Παβαρότι είναι ένας ύμνος αλλά και μια συγκινητική απονομή τιμής στην ωραιότερη πλευρά της ζωής που είναι η Τέχνη.

Το «Pavarotti» μπορεί να περηφανεύεται για αποσπάσματα από τις μεγάλες ερμηνείες του σπουδαίου τενόρου αλλά και υλικό αδημοσίευτο μέχρι σήμερα, ολοκληρώνοντας ένα ιδιαίτερα προσηνές πορτρέτο του καλλιτέχνη. 

Η ταινία «Παβαρότι» προβάλλεται απόψε Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 20:30 στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1. Κλείστε τα εισιτήριά σας online εδώ.

 ____________________________________

Το φετινό πλήρες πρόγραμμα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί στη Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, στον πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η επετειακή 25η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Μεγάλος Χορηγός του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας είναι η COSMOTE TV. 

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και όλες τις προβολές, καθώς και συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις του 25ου Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, βρείτε στις ιστοσελίδες:  www.cinemagazine.gr | www.aiff.gr 

Το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.