Λίγο πριν τα Όσκαρ, ένας «Τρυφερός Αποχαιρετισμός» έρχεται στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας - cinemagazine.gr
13:10
23/9

Λίγο πριν τα Όσκαρ, ένας «Τρυφερός Αποχαιρετισμός» έρχεται στις 25ες Νύχτες Πρεμιέρας

Η ταινία που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Sundance, ένα συγκινητικό αντίο αφιερωμένο σ' εκείνους τους ανθρώπους που μάθαμε να αγαπάμε από την παιδική μας ηλικία, μία από τις πιο τρυφερές ταινίες του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σε πρώτη προβολή στον κινηματογράφο Ιντεάλ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου (19:30).

Έχει αποσπάσει όποιο Βραβείο Κοινού βρέθηκε στη (φεστιβαλική) διαδρομή του, αρχής γενομένης από το Σάντανς, τοποθετώντας την πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργό του στις λίστες με τους πλέον περιζήτητους σκηνοθέτες και θεωρείται φαβορί για τα προσεχή Όσκαρ. Το αυτοβιογραφικό φαινόμενο της Λίλι Γουάνγκ, βασισμένο σε ένα «αληθινό ψέμα», είναι το αφοπλιστικά τρυφερό «αντίο» μιας οικογένειας στην ηλικιωμένη αρχηγό της.

Όταν μια οικογένεια πληροφορείται ότι στην αξιολάτρευτη γιαγιά της απομένει ελάχιστος χρόνος ζωής, τα μέλη της αποφασίζουν να της κρύψουν το δυσάρεστο νέο και να οργανώσουν γύρω της μια τελευταία, πανηγυρική συγκέντρωση όλης της φαμίλιας. Κάπως έτσι ξεκινά μια γλυκύτατη και ιδιαίτερα συγκινητική δημιουργία-εορτασμός της ζωής και των πιο απλών αλλά ουσιαστικών πραγμάτων της, βασισμένος εν μέρει στις εμπειρίες της ίδιας της σκηνοθέτιδος. 

Η Λούλου Γουάνγκ κατάφερε με το σεμνό ντεμπούτο της κάτι πραγματικά σπάνιο: να συγκεντρώσει όποιο Βραβείο Κοινού βρέθηκε στη φεστιβαλική διαδρομή του, αρχής γενομένης από το Σάντανς, να σημειώσει εισπρακτικό φαινόμενο κατά την πρόσφατη προβολή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τοποθετηθεί αυτομάτως η ίδια στις λίστες με τους πλέον περιζήτητους σκηνοθέτες. Επιπλέον, το ακαταμάχητο φιλμ της θεωρείται φαβορί για αρκετές κατηγορίες στα προσεχή Όσκαρ.

Κλείστε εισιτήρια για την ταινία εδώ.