Το βραβευμένο «Bad Tales» των αδελφών Ντ' Ινοτσέντσο στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας! ? νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
23:57
8/8

Το βραβευμένο «Bad Tales» των αδελφών Ντ' Ινοτσέντσο στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας!

Το ανατρεπτικό, εκρηκτικό «Bad Tales» των αδελφών Ντ' Ινοτσέντσο, ταινία που απέσπασε το βραβείο Σεναρίου στην φετινή Μπερλινάλε, έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας! Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2020.

Ένα καυτό και μοιραίο καλοκαίρι σε ένα προάστιο της Ρώμης βρίσκει τέσσερα παιδιά να ασφυκτιούν προσπαθώντας να προσαρμοστούν στην μπαναλιτέ του κόσμου των γονιών τους. Όταν βέβαια οι ενήλικες είναι αποδεδειγμένα επιρρεπείς σε βίαιες εκρήξεις και ψυχαναγκαστικές παρορμήσεις, τότε απ’ τα παιδιά τους μπορείς να περιμένεις τα πάντα.

Τίποτα αθώο δεν υπάρχει στο νέο φιλμ των αδελφών Ντ' Ινοτσέντσο, οι οποίοι σε μια αυθεντική έκρηξη ταλέντου συνθέτουν γκροτέσκες βινιέτες για την ηθική παρακμή και την τοξική αρρενωπότητα όπως αυτές κρύβονται πίσω από τη γυαλιστερή βιτρίνα της ευδαιμονίας των νοικοκυραίων.

Ο Φάμπιο και ο Νταμιάνο Ινοτσέντσο γεννήθηκαν στη Ρώμη το 1988 και πέρασαν τα καλοκαίρια της παιδικής τους ηλικίας με καλλιτεχνικές δραστηριότητες που περιλάμβαναν ποίηση, ζωγραφική και φωτογραφία. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο τους «La Terra dell’ Abbastanza» προβλήθηκε το 2018 στο Πανόραμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και δυο χρόνια μετά, το «Bad Tales» («Favolacce»), υπηρξε μία από τις πιο πολυσυζητημένες πρεμιέρες της φετινής Μπερλινάλε από την οποία έφυγε με την Αργυρή Άρκτο Σεναρίου.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, θα πραγματοποιηθεί 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο πλαίσιο των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αισιοδοξούμε ώστε η 26η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας να φιλοξενηθεί στις κινηματογραφικές μας αίθουσες, σεβόμενοι πάντα τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διεξαγωγής, όπως αυτές θα οριστούν από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και με απαράβατο γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και των θεατών μας. 

Για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς κ.ά.) οι οποίοι δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ήδη προβλέψει ένα μέρος του προγράμματός του να προβληθεί και ψηφιακά, σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα η οποία θα εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.   

Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει στο Φεστιβάλ την ασφάλεια να διεξαχθεί εξ’ολοκλήρου ψηφιακά, διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον. 

Βρείτε όλα τα νέα και τις ενημερώσεις για το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στα aiff.gr και cinemagazine.gr και στα social mediaFacebook AIFFInstagramTwitter.  

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.