Ο Ντάνι Μπόιλ μιλά για την πιθανότητα ενός νέου σίκουελ στο «28 Μέρες Μετά» - cinemagazine.gr
15:47
25/6

Ο Ντάνι Μπόιλ μιλά για την πιθανότητα ενός νέου σίκουελ στο «28 Μέρες Μετά»

Η ταινία του 2002 και η συνέχεια της πέντε χρόνια αργότερα παραμένουν στις καλύτερες στιγμές της μυθολογίας των ζόμπι στο σινεμά. Ήρθε η ώρα για ένα τρίτο φιλμ; 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητιέται η περίπτωση μιας νέας συνέχειας στο «28 Μέρες Μετά». To 2015 ο σεναριογράφος της πρώτης ταινίας, Άλεξ Γκάρλαντ, ανέφερε πως υπάρχει μια ιδέα που συζητά με τον Ντάνι Μπόιλ και κατά πάσα πιθανότητα ταξίδευε χρονικά την ταινία 28 μήνες μετά και όχι χρόνια, όπως θα φαντάζονταν οι περισσότεροι. 

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Ντάνι Μπόιλ δίνει αυτό τον καιρό συνεντεύξεις για το «Yesterday» που έρχεται και στη χώρα μας την Πέμπτη, και μιλώντας στην Independent απάντησε σε ερώτηση για το αν στο μέλλον μπορεί να αναμειχθεί σε ένα τρίτο φιλμ. «Εγώ και ο Άλεξ (Γκάρλαντ) έχουμε μια πολύ καλή ιδέα για τρίτο φιλμ. Είναι πραγματικά καλή. Το πρώτο φιλμ οδήγησε σε μια ανάσταση του είδους των ταινιών ζόμπι χωρίς να τις χρησιμοποιεί ως αναφορά και παραμένει ως σήμερα φρέσκο. Θα δούμε, ο Άλεξ έχει ως προτεραιότητα αυτό τον καιρό να σκηνοθετήσει δικά του πράγματα, αλλά το έχουμε στο μυαλό μας.»

Το «28 Μέρες Μετά» ήταν το πρώτο σενάριο που έγραψε ο Γκάρλαντ, ο οποίος λίγα χρόνια νωρίτερα είχε γράψει το βιβλίο «Η Παραλία» που μετέφερε στο σινεμά ο Μπόιλ. Οι 2 τους ξανασυνεργάστηκαν στο «Sunshine» το 2006, ενώ ήταν στην παραγωγή του «28 Εβδομάδες Μετά» που σκηνοθέτησε ο Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο.