Τρέιλερ «The Report»: Άνταμ Ντράιβερ, Ανέτ Μπένινγκ και Τζον Χαμ στο πολιτικό θρίλερ της χρονιάς - cinemagazine.gr
11:01
16/10

Τρέιλερ «The Report»: Άνταμ Ντράιβερ, Ανέτ Μπένινγκ και Τζον Χαμ στο πολιτικό θρίλερ της χρονιάς

Το «The Report» του Σκοτ Μπερνς, μία από τις καλύτερες ταινίες του φετινού Sundance, αποκαλύπτει μυστικά και... τρέιλερ!

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Σκοτ Μπερνς, σεναριογράφος του νευρώδους «Το Τελεσίγραφο του Μπορν», στενός συνεργάτης του Στίβεν Σόντερμπεργκ στις κοινωνικές συνωμοσίες των «Contagion», «Παρενέργειες» αλλά και στο πρόσφατο «Το Ξέπλυμα», εντυπωσίασε τον προηγούμενο Ιανουάριο το Sundance με το «The Report» και σε λίγες εβδομάδες θα διαπιστώσετε το γιατί.

Ένα από τα καλύτερα πολιτικά θρίλερ της χρονιάς, το «The Report» βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Ντάνιελ Τζόουνς, οι έρευνες του οποίου αποκάλυψαν τις μυστικές φυλακές βασανιστηρίων της CIA στην τοποθεσία Cobalt του Αφγανιστάν. Η συγκεκριμένη έρευνα  για το πρόγραμμα φυλακίσεων της υπηρεσίας είχε ανατεθεί στον Τζόουνς από την αμερικανική Γερουσία.

Στην παράδοση των εξαιρετικών αμερικανικών πολιτικών θρίλερ των '70s, η ταινία του Μπερνς φιλτράρει επιρροές από Σίντνεϊ Πόλακ («Τρεις Μέρες του Κόνδορα») και Άλαν Πάκουλα («Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου») και παραδίδει ένα σφιχτοδεμένο δραματικό θρίλερ με εξαιρετικές ερμηνείες από το σύνολο του καστ (με προεξάρχουσα την Ανέτ Μπένινγκ).

Μαζί με τους Ντράιβερ και Μπένινγκ συμπρωταγωνιστούν οι Τζον Χαμ, Μάικλ Χολ, Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Σάρα Γκόλντμπεργκ, Κόρεϊ Στολ και η ταινία αναμένεται στις αμερικανικές αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου (θα ακολουθήσει προβολή της στο Amazon Prime στις 29 Νοεμβρίου).