Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον κερδίζουν το «λαχείο» των McDonald's - cinemagazine.gr
12:59
3/8

Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον κερδίζουν το «λαχείο» των McDonald's

Οι 2 παλιόφιλοι θα ξανασυνεργαστούν μετά από καιρό για μια ιστορία, τα δικαιώματα της οποίας διεκδίκησαν σχεδόν όλα τα μεγάλα στούντιο.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ξεκίνησαν μαζί στα μέσα της δεκαετίας του '90, πέτυχαν και οι δύο και τράβηξαν ο καθένας τον δικό του δρόμο στο Χόλιγουντ. Οι Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον έχουν μεν την εταιρία παραγωγής Pearl Street, όμως πάει καιρός που από τότε που συνεργάστηκαν καλλιτεχνικά. Αυτό θα συμβεί τώρα, καθώς ο πρώτος θα σκηνοθετήσει και ο δεύτερος θα πρωταγωνιστήσει στην προσαρμογή μιας αληθινής ιστορίας με θέμα ένα σκάνδαλο που προέκυψε στις αρχές του 2000, σχετικά με μια promotional παραλλαγή της Monopoly από την αλυσίδα καταστημάτων McDonald's.

Συγκεκριμένα, τα McDonald's τρέχουν για χρόνια μια προωθητική παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού, δίνοντας κάρτες σε όσους αγόραζαν συγκεκριμένα γεύματα, αντίστοιχες με αυτές της Monopoly, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε μεγάλα δώρα αν ο καταναλωτής κατάφερνε να συγκεντρώσει όλες τις κάρτες του ίδιου χρώματος. Το πλάνο έτρεχαν συνήθως εξωτερικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζονταν τα McDonald's, οι οποίες εγγυόταν τη διαφάνεια και την ασφάλεια του παιχνιδιού. Ως το 2001. 

Εκείνη τη χρονιά, η παράδοση μιας επιταγής 1 εκ. δολλαρίων σε έναν υπερτυχερό ήταν το κλείσιμο μιας ενδελεχούς έρευνας του FBI, που αφορούσε απάτη με ψεύτικους λαχνούς και στην οποία ήταν μπλεγμένοι κακοποιοί, έμποροι ναρκωτικών αλλά και μια οικογένεια Μορμόνων που χρησιμοποιήθηκε ως «βιτρίνα». Το συνολικό ποσό που απέσπασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι έφτανε τα 24 εκ. δολάρια.

Η ιστορία αυτή δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα σε ένα άρθρο και προκάλεσε αμέσως έναν μικρό πόλεμο στο Χόλιγουντ, με τη Warner, τη Universal, το Netflix και τη Fox να μπαίνουν σε έναν πλειοδοτικό πόλεμο για τα δικαιώματά της. Αυτός έληξε με νικήτρια τη Fox και το project των Άφλεκ-Ντέιμον που μπαίνει πλέον άμεσα προς ανάπτυξη, με τους Πολ Γουέρνικ και Ρετ Ρις (του «Deadpool») να γράφουν ήδη το σενάριο. 

Σύντομα θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το υπόλοιπο καστ αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας. Ως τότε, θυμηθείτε τους δύο, νεαρούς τότε, σταρ, στη βραδιά που βραβεύτηκαν με Όσκαρ για το σενάριο του «Ξεχωριστού Κυρίου Χάντινγκ».